Παραδομένο στις φλόγες από άκρη σε άκρη είναι το πλοίο Euroferry Olympia, ενώ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού. Η πυρκαγιά στο πλοίο, στο οποίο υπήρχαν 237 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής, βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι.

Ο κ. Νάσος ήταν μέσα στο πλοίο και μίλησε στο Mega από τη σωστική λέμβο. «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα. Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ» ανέφερε.

Ο πλοίαρχος ζήτησε εγκαίρως την εγκατάλειψη του πλοίου, κίνηση που αποδείχτηκε σωτήρια για όλους. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

«Το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 νωρίς το πρωί ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος. Υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους», επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.