Η υπόθεση της Μαρίας Κόλλα, της 80χρονης γυναίκας της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα, βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Ένας αγρότης που βοηθούσε την αγνοουμένη με το όργωμα του χωραφιού της, είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Όπως τόνισε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, τελευταία επικοινωνία τους ήταν την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, όταν η Μαρία Κόλλα τον κάλεσε. «Ήθελε να πάρει λίγο λάδι για την κουνιάδα της. Δε μιλήσαμε για τα χωράφια», δήλωσε

Την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, ο αγρότης πήγε στο χωράφι της και ολοκλήρωσε την εργασία του. Δεν είδε τη Μαρία και ρώτησε σχετικά έναν γείτονα. «Πιθανόν να πήγε στην πόλη να πληρωθεί», του είπε. «Το απόγευμα με ειδοποίησαν τα αδέλφια της. Στα χωράφια που έσκαψα, σκάψαμε ακόμα πιο βαθιά με το τρακτέρ, ήρθε τσάπα, τίποτα». Οι ελπίδες που είχε να είναι στη ζωή η αγνοουμένη, λιγοστεύουν. «Μετά από πέντε μήνες; Και να είναι πού;» αναρωτήθηκε.

«Αυτά τα λένε οι χωριανοί…»

Οι κοντινοί της άνθρωποι αναφέρουν πως είχε δανείσει ένα ένα σημαντικό ποσό σε κάποιον λίγο καιρό προτού εξαφανιστεί και πως ο συγκεκριμένος παραμένει άφαντος. «Έχουμε υποψίες πολλές, τίποτα όμως το σίγουρο. Να το πληρώσει, να το βρει από το Θεό αυτός που το έκαμε αυτό το πράγμα γιατί δεν πείραξε κανέναν αυτή η γυναίκα. Απίστευτο, απίστευτο», είπε φίλη της.

Ανάμεσα σε όσους έχει υποψιαστεί ο περίγυρος ήταν κι ένας γείτονας της στο χωριό Κοκκίνι. Μάλιστα φέρεται πως την είχε απειλήσει ότι θα την σκοτώσει.

«Όλα αυτά τα βγάζουν εδώ οι χωριανοί. Εγώ την απέφευγα και δεν είχαμε επαφές», υποστήριξε ο άνδρας και αρνείται κατηγορηματικά ότι είχαν κτηματικές διαφορές. «Όχι, δεν είχαμε. Μόνο που πήγαινε και καθάριζε. Τίποτα άλλο», τόνισε.

Άτομα από το περιβάλλον της Μαρίας Κόλλα κάνουν λόγο και για μια γυναίκα την οποία που η 80χρονη εμπιστευόταν ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. «Εμπιστευόταν μία γυναίκα που την γνώρισε το τελευταίο διάστημα. Της έλεγα να προσέχει αλλά δεν άκουγε τίποτα γι’ αυτήν. Την είχε σαν κόρη της. Πήγαιναν μαζί μέχρι και στην τράπεζα», πρόσθεσε φίλη της.

Το γράμμα…

Ένας άλλος γείτονας της αγνοουμένης που τον πρώτο καιρό είχε δηλώσει στην Αστυνομία ότι τη σκότωσε, αλλά μετά αρνήθηκε τα πάντα, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως της άφησε ένα γράμμα μια μέρα προτού εξαφανιστεί.

Όπως λέει ο ίδιος ήταν η πρώτη φορά που της έγραφε. «Μου λείπει ακόμα, ήταν το στήριγμά μου. Το Σάββατο το μεσημέρι που έλειπε από το σπίτι, της άφησα ένα γράμμα γιατί την ένιωθα δικό μου άνθρωπο» σημείωσε. «Της έγραφα: “Ξέρω ότι περνάς δύσκολα”» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι του είπε πως ξόδεψε κάπου πολλά χρήματα. «Σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα, να προσέχεις, να είσαι καλά. Σου έφερα κάτι, ο Δημήτρης σου», κατέληξε.