Ανάμεσα στα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τον κορονοϊό ήταν και η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας πως ακυρώνονται όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που εμπεριέχουν συγκέντρωση κοινού.

Το Newsbeast σας ενημέρωσε έγκαιρα ποιες είναι συγκεκριμένα αυτές οι εκδηλώσεις και ποιο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εορτασμών συνεχίζεται κανονικά. Όπως μας εξήγησαν από το υπουργείο Υγείας, o βασικός κανόνας για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δήμων είναι ο εξής: ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο που είχαν να κάνουν είτε με παραμονή Χριστουγέννων είτε αυτή της Πρωτοχρονιάς. Ακόμα, οι εκδηλώσεις που είχαν τη μορφή happening σε ανοιχτούς χώρους της πόλης (όπως π.χ αναβίωση παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εθίμων, συναυλίες, κάλαντα κτλ).

Το Newsbeast επικοινώνησε και με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να μάθει τι θα συμβεί με τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Πρόκειται άλλωστε για ένα σημείο της πόλης με πολύ επισκεψιμότητα την περίοδο των γιορτών.

Η απάντηση που μας έδωσαν είναι η εξής: «Αναμέναμε την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ώστε να αποφασίσουμε πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς του ΚΠΙΣΝ.
Συνακόλουθα, ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις παρουσία κοινού (dj sets & SNF Run) ενώ θα υπάρξει τηλεοπτική και ηλεκτρονική ζωντανή αναμετάδοση του show πυροτεχνημάτων και του countdown για τη νέα χρονιά. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το Παγοδρόμιο θα παραμείνουν ανοιχτά».

Σημειώνεται πως τα dj sets και το SNF Run (αγώνας δρόμου 3 χιλιομέτρων γύρω από το στολισμένο πάρκο) ήταν προγραμματισμένα για την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο μεγάλο αθηναϊκό κέντρο πολιτισμού.