Κινητοποιήσεις προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ημέρα που ξεκινά στα δικαστήρια του Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Ομοσπονδία κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας, από τις 7:30 έως τις 11:30, με στόχο να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση που θα κάνει στις 8 έξω από τα δικαστήρια Κορυδαλλού.

«Τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, στα δικαστήρια του Κορυδαλλού ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής. Της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που επιδιώκει την αναβίωση των πιο μαύρων σελίδων που έζησε η ανθρωπότητα με το Άουσβιτς και το Νταχάου. Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες, σε αγωνιστές των κινημάτων, Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους και ανάπηρους.

Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί, που εμφανίζεται με την προβιά του «πολιτικού κόμματος» και να θέσει τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας τους.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων των «μηχανισμών» που δημιούργησαν το έδαφος και διευκόλυναν τους νεοναζί στις επιθέσεις τους. Τα Συνδικάτα έχουν υποχρέωση να αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην καμπάνια για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης οργανώνει την καμπάνια για την καταδίκη των νεοναζί καθώς το επόμενο διάστημα θα γίνει με πρωτοβουλία της σύσκεψη Φορέων (Συνδικάτων, αντιρατσιστικών – αντιφασιστικών Οργανώσεων, μεταναστευτικών κοινοτήτων κ.λπ.).