Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις για ολόκληρη την κοινωνία. Τα δεδομένα έγιναν ζητούμενα και οι προτεραιότητες άλλαξαν. Οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας ανέδειξαν την αξία του «μαζί» απέναντι στις δυσκολίες, τη δύναμη της συλλογικότητας και της προσφοράς στην πράξη. Σήμερα, γίνεται πιο ξεκάθαρο παρά ποτέ ότι οι πολίτες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στους φορείς και τις επιχειρήσεις που «βάζουν πλάτη» και στηρίζουν εκείνους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή», με κάθε δυνατό τρόπο.

Η AB Bασιλόπουλος ήταν μία από τις επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στις έκτακτες ανάγκες, που αναδύθηκαν μέσα από την κρίση της πανδημίας. Με πράξεις φροντίδας.

Από την αρχή της πανδημίας, μέσα από έκτακτες δωρεές της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ υποστήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, Δήμους, φορείς και εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό και σε μια περίοδο κρίσιμη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρόσφατα παρέδωσε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ιατρικό εξοπλισμό νέας γενιάς, αξίας σχεδόν μισού εκατομμυρίου, ο οποίος έχει ήδη τοποθετηθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στη νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και καλύπτει κρίσιμες ανάγκες για περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, το «πακέτο» εξοπλισμού αξιοποιεί ιατρικές τεχνολογίες αιχμής, και περιλαμβάνει ένα πρότυπο σύστημα διαχείρισης δεδομένων με:

  • 30 Monitors υψηλής τεχνολογίας για ΜΕΘ
  • 3 κεντρικοί σταθμοί διαχείρισης / παρακολούθησης (Monitors)
  • 1 Ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με τεχνητή νοημοσύνη
  • 2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα Υπερηχοτομογραφίας
  • 10 Καρδιογράφοι νέας γενιάς
  • Λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων

Ο προηγμένος εξοπλισμός χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, όπως τεχνητή νοημοσύνη, και δίνει νέες, πρωτοποριακές δυνατότητες στις ΜΕΘ, που επιταχύνουν, μεταξύ άλλων, τη μελέτη και τις επιστημονικές αποφάσεις για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα, με το λογισμικό διαχείρισης καρδιολογικών ιατρικών δεδομένων, ένα από τα πρώτα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συγκεντρώνουν και αναλύουν ψηφιακά τα καρδιολογικά δεδομένα, και παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξή τους.

Η δωρεά αυτή ζωτικής σημασίας, δίνει ελπίδα για την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΑΒ νοιάζεται και πράττει με φροντίδα και ευθύνη για τον Άνθρωπο. Με πίστη στις δεσμεύσεις της και το σκοπό της. Να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.