Σε 34ωρη απεργία προχωρεί σήμερα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων- Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας, καταγγέλλοντας πως το υπουργείο τους «τιμωρεί χιλιάδες ανθρώπους με ανεργία».

Από κοινού με τους συμβασιούχους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, διοργανώνουν συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην Καμάρα.

«Με τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, οι αρχαιολόγοι, μόλις συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας, χάνουν το δικαίωμά τους να εργαστούν ξανά στο αντικείμενο για το οποίο αφιέρωσαν χρόνια σπουδών, καθώς οι αρχαιότητες ανήκουν αποκλειστικά στο ελληνικό Δημόσιο και μόνος φορέας του ελληνικού Δημοσίου που μπορεί να τους προσλάβει στο αντικείμενο των σπουδών και της εξειδίκευσής τους είναι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού», τονίζουν σε ανακοίνωσή τος οι απεργοί.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ δήλωσε κατά λέξη ότι το ζήτημα του 24μήνου μπορεί και να είχε λυθεί, αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι διαμαρτυρίες των συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ στην Ακρόπολη των Αθηνών. Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τιμωρεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με ανεργία, επειδή δεν μπορεί να λύνει εργασιακά ζητήματα υπό το εκβιαστικό καθεστώς των καταλήψεων».

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι διεκδικούν κατάργηση του περιορισμού του 24μήνου, μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων που πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο ΥΠΠΟΤ σε αορίστου χρόνου και κάλυψη των μεγάλων κενών στο προσωπικό του ΥΠΠΟΤ με προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας.