Εντυπωσίασε η δοκιμαστική πτήση του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ» ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, το F-16 «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην τελευταία δοκιμαστική πτήση πριν τη στρατιωτική παρέλαση, με το κοινό, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, να καθηλώνεται και να σπεύδει να απαθανατίσει τους ελιγμούς του πιλότου.

Επί 15 λεπτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αεροσκάφος «λικνιζόταν» πάνω από τη Θεσσαλονίκη, «κόβοντας την ανάσα» των περαστικών που αιφνιδιασμένοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο κοντοστάθηκαν, στρέφοντας το κεφάλι τους στον ουρανό για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Το μαχητικό ολοκλήρωσε με αρτιότητα κάθε ειδικά σχεδιασμένη πτυχή του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους της, κατά την στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο πιλότος που θα δώσει το μήνυμα για την φετινή 28η Οκτώβρη θα είναι ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα, ο οποίος θα πιλοτάρει το αεροσκάφος F- 16 της ομάδας «ΖΕΥΣ».

Θεσσαλονίκη: «Βουτιές» αλεξιπτωτιστών ενόψει της 28ης Οκτωβρίου

Μια εντυπωσιακή επίδειξη αλεξιπτωτιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί,

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη το πρωί πραγματοποιήθηκε εντυπωσιακή επίδειξη αλεξιπτωτιστών. Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» πραγματοποίησε ρίψεις δύο αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο. Οι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στη Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της εξέδρας.