Μαϊμού επώνυμες τσάντες, ζώνες και αξεσουάρ κάποτε… κοσμούσαν τον πεζόδρομο της Ερμού. Σήμερα, οι μικροπωλητές έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση, όπως φαίνεται από το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr στον εν λόγω πεζόδρομο. Λιγότεροι μετανάστες πουλάνε πλέον τα προϊόντα τους σε διάφορα στενάκια κοντά στην Αιόλου, στην Αγίου Μάρκου και στους γύρω δρόμους.

Οι έλεγχοι της δημοτικής Αστυνομίας φαίνεται πως έχουν αποδώσει αφού οι παράνομοι μικροπωλητές έχουν μειωθεί ποσοτικά. Καθημερινά υπάλληλοι της δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν πεζοπορίες κατά μήκος του εμπορικού δρόμου για να μην αφήσουν τους παράνομους μικροπωλητές να πουλάνε τα προϊόντα τους. Κι αυτό το έχουν καταλάβει πολύ καλά οι μικροπωλητές με αποτέλεσμα να… έχουν εξαφανιστεί από την Ερμού.

Όταν πάντως, οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει πια, βρίσκονται στα στενάκια των γύρω οδών «μυρίζονται» ότι έρχονται οι υπάλληλοι του δήμου, μαζεύουν την πραμάτεια τους, που την έχουν στήσει σε άσπρα πανιά, και τρέχουν να κρυφτούν.

Η εικόνα είναι ίδια και στην Καπνικαρέα. Οι καταναλωτές περπατούν αμέριμνοι στον εμπορικό δρόμο, χωρίς την παρουσία των παράνομων μικροπωλητών.

Φαίνεται τελικά, όπως παραδέχονται καταστηματάρχες, ότι αν συνεχιστούν οι έφοδοι του ΣΔΟΕ και της δημοτικής Αστυνομίας σε παράνομες αποθήκες, όπως έγινε πριν από λίγο καιρό, οι παράνομοι μικροπωλητές θα εξαφανιστούν τελείως από τους δρόμους της πρωτεύουσας.