Για τον Νίκο Τσουμάνη, που βρέθηκε σήμερα νεκρός στο αυτοκίνητό του, βυθίζοντας στη θλίψη τον ελληνικό αθλητισμό, μιλά ο Γιώργος Παυλάκος, διευθυντής του «Μακεδονικού», της ομάδας στην οποία υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

«Τον Νίκο τον γνώρισα πριν από 12 χρόνια, όταν ήμασταν και οι δύο συμπαίκτες στον Μακεδονικό και τότε ήταν ένα παιδί πολύ χαρούμενο, πειραχτήρι» λέει μιλώντας στο Newsbeast ο Γιώργος Παυλάκος. «Έπειτα χαθήκαμε για κάποια χρόνια αλλά τον ξαναβρήκα το καλοκαίρι και τον ρώτησα αν ήθελε να έρθει στον Μακεδονικό και να κλείσει την καριέρα του εκεί από όπου ξεκίνησε» περιγράφει.

Ο Νίκος Τσουμάνης δούλευε ήδη σε ένα μίνι μάρκετ και έτσι συζήτησε μαζί τους αν γινόταν να «παντρέψει» και τα δύο. Έτσι και έγινε.

Νίκος Τσουμάνης

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε κάνει μία εγχείρηση στον αγκώνα και, όπως λέει ο κ. Παυλάκος του είχε πει «θέλω πολύ αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τα καταφέρω». Όμως ο διευθυντής του Μακεδονικού τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι το πρωτάθλημα στο Α’ τοπικό θα αργούσε φέτος να ξεκινήσει και έτσι θα ήταν έτοιμος. «Τον εξέτασε αθλίατρος, έκανε ατομικό πρωί απόγευμα και μέσα σε μία δύο εβδομάδες θα έμπαινε στην ομάδα» λέει ο κ. Παυλάκος.

Όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε ο Νίκος Τσουμάνης, ο Γιώργος Παυλάκος αναφέρει ότι δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. «Τον είδα την περασμένη Παρασκευή, δεν φαινόταν να είναι λυπημένος ή στεναχωρημένος. Ήταν βέβαια διαφορετικός, πιο μαζεμένος από την πρώτη γνωριμία μας πριν από 12 χρόνια αλλά είναι και λογικό» λέει.

«Έμοιαζε να έχει βρει τα πατήματά του και να έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο θα ήταν το χαρτζιλίκι του. Έμοιαζε να έχει βρει την ισορροπία του» καταλήγει ο κ. Παυλάκος.

Σημειώνεται ότι ο θάνατος του νεαρού ποδοσφαιριστή προήλθε, σύμφωνα με την νεκροψία που διενήργησε η ιατροδικαστής, από ασφυξία.