«Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά» είπε με δάκρυα στα μάτια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από το ζωή στα 96 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα.

«Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Υπέφερε πολύ και ξεκουράζεται τώρα. Να τον αγαπάτε. Πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε βαθιά συγκινημένη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Έξω από το σπίτι του κορυφαίου δημιουργού, συγκεντρώθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες και καλλιτέχνες, για να τον αποχαιρετήσουν κρατώντας άσπρα και κόκκινα λουλούδια.

Μέχρι στιγμής στο σπίτι του μεγάλου δημιουργού βρέθηκαν ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα Νταλάρα, ο Γιώργος Λιάνης καθώς και ο Βασίλης Λέκκας.

Ραγίζει καρδιές ο σκύλος του Μίκη Θεοδωράκη

Έχοντας γείρει στο πλατύσκαλο της οικίας όπου έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο σκύλος του μουσικοσυνθέτη δείχνει πως υποφέρει.

Φανερά καταβεβλημένος παραμένει εκεί για αρκετή ώρα χωρίς να επηρεάζεται από όσους μπαινοβγαίνουν στο σπίτι αποχαιρετώντας τον δικό του Μίκη.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα που δείχνει τον σκύλο του Μίκη Θεοδωράκη και συγκινεί τους πάντες πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Open κατά τη διάρκεια ζωντανής του σύνδεσης από το σπίτι του μουσικοσυνθέτη.

Η δημοσιογράφος του καναλιού, που βρίσκεται στο σημείο, μετέδωσε στον αέρα ότι ο σκύλος κάθεται ξαπλωμένος στο σημείο από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη.