Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μετά τις φωτιές που κατέκαψαν την περιοχή τους. Χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν αποκαΐδια, πολλά σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και οι ντόπιο λένε απελπισμένοι «μην μας ξεχάσετε».

Η επόμενη ημέρα μετά τις πυρκαγιές βρήκε τους πολίτες να προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega τα κλιμάκια που γυρίζουν τη Βόρεια Εύβοια κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, με τη φωτιά να φτάνει μία αναπνοή από τις οικίες.

«Κόλαση. Προλάβαμε στο αμήν τρία άτομα, δεν υπήρχε κανένας να μας βοηθήσει. Φοβήθηκα και έκλαιγα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Mega.

«Η Πυροσβεστική ήταν ασυντόνιστη. Ήρθαν και μπερδεύονταν με τα λάστιχα. Ανειδίκευτοι άνθρωποι. Ένα σπίτι ν’ άρπαζε φωτιά, θα άρπαζαν όλα» είπε.

Ο Βαγγέλης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος της Κοινότητας Γουβών, επεσήμανε από την πλευρά του πως πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έμειναν πίσω και αντιμετώπισαν τη φωτιά που απειλούσε τους Γούβες.

«Σίγουρα υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο. Τη φωτιά την περιμέναμε, ήταν αρκετά ψηλά από εδώ. Το χωριό είχε οργανωθεί, γιατί οι παλιοί γνώριζαν. Είχε πάει ψηλά στις Αγδίνες και ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε τόσο κοντά στο χωριό. Οι πρώτες μας κινήσεις ήταν με τα μέσα που διαθέταμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε μακριά τη φωτιά. Μείναμε αρκετοί από το χωριό, τουλάχιστον πάνω από 20 άτομα» δήλωσε.

«Δεν ζητάμε, απαιτούμε, την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας. Θα πρέπει σίγουρα να γίνουν κάποια αντιπλημμυρικά έργα, γιατί έρχεται χειμώνας», πρόσθεσε ο κ. Τριανταφύλλου.

«Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι μπροστά στη λαίλαπα της πυρκαγιάς προτεραιότητα έχει η ζωή, μετά οι περιουσίες και μετά το περιβάλλον, θα πρέπει να πούμε ότι προτεραιότητα έχει η περιουσία και το περιβάλλον, γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει ζωή. Δεν λογίζεσαι ως άνθρωπος», ανέφερε ο Γιώργος Μπλουκίδης, ξενοδόχος στη λίμνη Ευβοίας.