Την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Σοφιανού Χρυσοστομίδη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά τονίζοντας πως ο εκλιπών: «σφράγισε με την παρουσία του τη φυσιογνωμία του αριστερού Τύπου στην Ελλάδα και έζησε από κοντά όλες τις κορυφαίες στιγμές και τις καμπές του δημοκρατικού κινήματος»

«Η Δημοκρατική Αριστερά και ο Πρόεδρος της Φώτης Κουβέλης δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη διεισδυτική ματιά του Σοφιανού, τις πολύτιμες προσεγγίσεις του, την πλατειά γνώση που διέθετε, την προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες της ανανεωτικής Αριστεράς. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη και δηλώνουμε ότι θα αντλούμε πάντα από αυτόν τη δημοκρατική αντίληψη και το ήθος που δίδαξε σε γενιές αριστερών πολιτών.

Ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης υπήρξε στέλεχος του αντιστασιακού κινήματος των Ελλήνων Αιγυπτιωτών και μετά τη μετεγγατάστασή του στην Ελλάδα, δούλεψε ως δημοσιογράφος στη Δημοκρατική Αλλαγή, μέχρι τη δικτατορία, οπότε συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο. Μετά τη μεταπολίτευση, στρατεύθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα της μεταδικτατορικής “Αυγής”, της οποίας διετέλεσε και διευθυντής. Δίδαξε θεωρία και πρακτική της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Ο Σοφιανός παρακολούθησε όλη τη διαδρομή της ανανεωτικής Αριστεράς, παίρνοντας μέρος στο εγχείρημα της ΕΑΡ, στη δημιουργία του Συνασπισμού και στη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ειρήνη και τα παιδιά του Ανταίο και Άλκη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.