Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή απέναντι από τη Χαλυβουργία, στον δρόμο από Βόλο για Βελεστίνο.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και της Β’ ΒΙΠΕ επιχειρεί στο σημείο για την κατάσβεσή της. Η φωτιά καίει έκταση με πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, αναφέρει το thenewspaper.gr.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που φωτιά ξεσπάει στο συγκεκριμένο σημείο στην ΒΙΠΕ, σε δυο σημεία. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη ενώ «σηκώθηκε» και πυροσβεστικό αεροσκάφος για να ελεγχθούν οι αρκετές εστίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοντά στο μέτωπο της φωτιάς υπάρχει και πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο προστατεύουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η βιομηχανική μονάδα της Χαλυβουργίας Ελλάδος, καθώς και άλλες μικρότερες βιομηχανίες.

Συνολικά συμβάλλουν στην κατάσβεση της φωτιάς πάνω από 14 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και τα δύο αεροσκάφη.

Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που ξεσπά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές πολύ κοντά στις ΒΙΠΕ του Βόλου αλλά και περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος.