Ιατρικό και όχι πνευματικό το θέμα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης, μιλώντας στο Action24, είπε πως το θέμα του εμβολιασμού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «θα υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα διαδικασίας του εμβολιασμού, όχι μόνο για να παροτρύνουμε τους ανθρώπους για να συνεχίσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Πολιτεία, αλλά να μπορέσουμε κι εμείς να συμβάλουμε στο μέτρο το οποίο μπορούμε σε ένα σημαντικό θέμα».

Ερωτηθείς για το τι θα απαντούσε σε κάποιον που θα τον συμβουλευόταν για το αν θα πρέπει να κάνει το εμβόλιο είπε ότι «το εμβόλιο είναι θέμα του γιατρού. Ρώτα το γιατρό σου και αν σου πει μπορείς, πήγαινε να το κάνεις. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ξεκάθαρα ότι είναι άλλος ο πνευματικός και ο ρόλος ο οποίος έχει ο πνευματικός για τα πνευματικά θέματα και άλλο τα ιατρικά θέματα. Μη συγχέουμε τους ρόλους».

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ τόνισε ότι η εκκλησία πήρε θέση υπέρ των εμβολιασμών και όλων των μέτρων προστασίας για να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός, υπογραμμίζοντας πως «το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας».

«Και η δική μας η φωνή θα ενωθεί με όλες αυτές τις φωνές οι οποίες θέλουν τη λογική, θέλουν την προστασία, θέλουν την υπευθυνότητα. Και πάνω απ’ όλα θα προσθέσει η Εκκλησία την αλληλεγγύη ως μια πράξη η οποία δείχνει ανθρωπισμό. Αλλά όχι όμως να το χαρακτηρίσω και αμαρτία την έλλειψη εμβολιασμού. Είναι τραβηγμένο» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτησή του: