Σε τροχιά έντονης αστάθειας, η οποία φαίνεται ότι θα κρατήσει για πολλές ημέρες, μπαίνει από σήμερα Δευτέρα η χώρα, με μπόρες, καταιγίδες, αλλά και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Σάκη Αρναούτογλου.

Αύριο Τρίτη, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν κάποιες μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Από την Τρίτη το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα, θα έχει συννεφιά ενώ είναι πιθανό και τις πρωινές ώρες να σημειωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στα ανατολικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα, ενδέχεται νωρίς το πρωί και λίγο πριν το μεσημέρι να πυκνώσουν τα σύννεφα και να ψιχαλίσει για λίγο τοπικά.

Όσο όμως προχωράμε προς το μεσημέρι, ο καιρός θα γίνει πολύ άστατος, στα κεντρικά και τα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι μπόρες και οι καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονοι άνεμοι και θα ρίξει χαλάζι.

Πιο τοπικές θα είναι αυτές οι μπόρες και οι καταιγίδες στις πιο νότιες ηπειρωτικές περιοχές, είτε στη βόρεια-βορειοανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη βόρεια-βορειοανατολική, ορεινή ημιορεινή, Πελοπόννησο.

Τι καιρό θα κάνει στην Αττική

Στην Αττική, από το μεσημέρι και μετά είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα βορειότερα-ορεινότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, προς το μεσημέρι και κυρίως προς το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες, ο καιρός θα γίνει πολύ άστατος, με μπόρες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι και από δυνατό άνεμο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 20 μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Την Τετάρτη, ενώ το πρωί θα επικρατεί σχετική καλοκαιρία, σταδιακά και κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών θα βγάζει μπόρες, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρό άνεμο σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από τις νότιες και ανατολικές νησιωτικές περιοχές.

Η μέρα θα έχει γενικά τροπικά χαρακτηριστικά, με ζέστη και υγρασία κατά τη διάρκεια της ημέρα και πιο ήπιο καιρό τη νύχτα.

Μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν και από το μέσα της ημέρας την Πέμπτη, με τον άστατο καιρό να διαρκεί πολλές ημέρες, ακόμη και μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι μπόρες και οι καταιγίδες μπορεί να επηρεάσουν και τμήματα της Κρήτης και ορεινές περιοχές των νησιών τους Αιγαίου. Ίδια θα είναι η κατάσταση την Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

Κυρίως κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα, θα βγάζει μπόρες και καταιγίδες.