Περισσότερα χρήματα από το μεροκάματο ενός εργαζομένου κοστίζει μία βουτιά στις παραλίες της Αττικής. Στην πλαζ της Βάρκιζας για παράδειγμα το σαββατοκύριακο μία τετραμελής οικογένεια πρέπει να πληρώσει 52 ευρώ μόνο για να μπει στην παραλία και να κάτσει κάτω από δύο ομπρέλες για να μην καίγεται από τον ήλιο.
Μόνο η τιμή εισόδου στη συγκεκριμένη παραλία είναι 8 ευρώ το άτομο (σαββατοκύριακα) και 7 ευρώ τις καθημερινές ενώ η τιμή της ξαπλώστρας ανέρχεται στα 5 ευρώ έκαστος. Κι αυτά δεν είναι τα μόνα έξοδα κάθε οικογένειας που θα προτιμήσει τη συγκεκριμένη ακτή καθώς πρέπει να υπολογιστούν νερά, καφέδες, αναψυκτικά και ότι άλλο χρειαστεί η οικογένεια.
Περίπου ίδιες τιμές έχει και η Ακτή Βουλιαγμένης. Η τιμή εισόδου είναι 6 ευρώ και οι ξαπλώστρες κοστίζουν 2 ευρώ το άτομο. Οι καφέδες πωλούνται προς 3 ευρώ. Οι πορτοκαλάδες στοιχίζουν 2 ευρώ η μία ενώ η τιμή για ένα τοστ ανέρχεται στα 2,5 ευρώ. Σε αυτή την πλαζ μία οικογένεια πρέπει να ξοδέψει περίπου 52 ευρώ για μία βουτιά.
Λίγο πιο φθηνά ανέρχεται ένα μπάνιο στην Α΄ Πλαζ Βούλας. Η είσοδος στην πλαζ τις καθημερινές είναι 5,5 ευρώ ενώ τα σαββατοκύριακα 6,5 και η κάθε ξαπλώστρα στοιχίζει 4 ευρώ. Δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή το μπάνιο για μία οικογένεια κοστίζει 38 ευρώ και τα σαββατοκύριακα 42 ευρώ.
Υπάρχουν όμως και ακτές στην Αττική που κοστίζουν φθηνότερα. Για παράδειγμα στην πλαζ Αλίμου η είσοδος στην παραλία είναι ελεύθερη και όποιος θέλει χρησιμοποιεί τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Η τιμή της ξαπλώστρας τιμάται τις καθημερινές προς 3,5 ευρώ το άτομο και τα σαββατοκύριακα προς 4 ευρώ. Δηλαδή μία τετραμελής οικογένεια από Δευτέρα έως Παρασκευή θα πληρώσει 14 ευρώ και τα σαββατοκύριακα 16 ευρώ.

Εξαίρεση το Ελληνικό
Η πλαζ Ελληνικού, λόγω της απόφασης του δημάρχου της περιοχής, Χρήστου Κορτζίδη, να ρίξει τα «κάγκελα» από τις παραλίες, πλέον είναι ελεύθερη ενώ στους επισκέπτες της διατίθενται δωρεάν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες.