Ο 38χρονος δισεκατομμυριούχος Ντάνιελ Εκ δηλώνει έτοιμος να αποκτήσει την αγαπημένη του αγγλική ομάδα. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της δημοφιλούς μουσικής πλατφόρμας Spotify , Ντάνιελ Εκ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση της Άρσεναλ. Τόνισε, μάλιστα πως είναι η πρόταση που θα κάνει για την εξαγορά είναι “πολύ σοβαρή”. Πριν τη συνέχεια, να ξέρετε ότι όλα τα ματς Άρσεναλ τα βρίσκετε με τα πιο πολλά ειδικά στοιχήματα στην Stoiximan

Βέβαια, η τρέχουσα ιδιοκτησία των Gunners δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να πουλήσει τον αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Η υπόθεση όμως, έχει… μέλλον!

Η πρώτη φορά που ο 38χρονος επιχειρηματίας έκανε νύξη για αγορά της ομάδας ήταν με μήνυμα του στο Twitter. Αυτό ήρθε αμέσως μετά την κατάρρευση των σχεδίων για τη δημιουργία ενός κλαμπ της ποδοσφαιρικής ελίτ της Ευρώπης. Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις από οπαδούς, πολιτικούς, πρώην παίκτες κατά της ιδέας.

Η Άρσεναλ ήταν ένας από τους ιδρυτικούς συλλόγους πίσω από τη βραχύβια προσπάθεια έγινε γνωστή ως Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ. Ο αγγλικός σύλλογος τελικά ζήτησε συγγνώμη από τους υποστηρικτές του για συμμετοχή του στο εγχείρημα, τονίζοντας σε δήλωση ότι “δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να προκαλέσουμε τέτοια δυσφορία”.

Διατεθειμένος να το πάει μέχρι τέλους, πάντως, εμφανίζεται ο Εκ σε δηλώσεις του: “Θέλω να προσφέρω μια πολύ συναρπαστική θέλω να πιστεύω προσφορά στους ιδιοκτήτες και ελπίζω να με ακούσουν”, είπε ο Σουηδός, προσθέτοντας τα εξής: “Είμαι πολύ σοβαρός. Έχω εξασφαλίσει τα χρήματα για αυτή τη συμφωνία”.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε, σε κοινή δήλωση με τον γιο του και διευθυντή του συλλόγου, Τζος, ήταν κάθετος πως δεν σκοπεύει να πουλήσει. Σε αυτή, επιβεβαίωσε πως αναφέρεται σε πρόσφατες “εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με μια πιθανή προσφορά εξαγοράς για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Άρσεναλ”.

“Παραμένουμε 100% αφοσιωμένοι στην Άρσεναλ και δεν πουλάμε μερίδιο από την ομάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση, ενώ ειπώθηκαν και τα εξής: ″Δεν έχουμε λάβει καμία προσφορά και δεν θα εξετάσουμε καμία προσφορά”.

Ο επίσης δισεκατομμυριούχος Κρένκε, ο οποίος έχει στην κατοχή του και τους Λος Άντζελες Ραμς που αγωνίζονται στο NFL, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Άρσεναλ το 2018. Η τότε συμφωνία με βάση ειδικούς της ποδοσφαιρικής αγοράς αποτίμησε την ομάδα στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Άρσεναλ αγωνίζεται στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ, διανύοντας όμως μια κακή σεζόν, που επί του παρόντος τη βρίσκει δέκατη στην κατάταξη.

Τι λέει η πλευρά του Εκ

Με βάση έντονη φημολογία, η προσφορά του Εκ για τον σύλλογο με έδρα το βόρειο Λονδίνο φημολογείται ότι περιλαμβάνει μερικούς πρώην παίκτες, όπως ο Τιερί Ανρί. Ο ίδιος, πάντως,  τόνισε ότι το ενδιαφέρον του βασίζεται στην αγάπη και την υποστήριξή του για τους “κανονιέρηδες”. 

“Είμαι οπαδός της Άρσεναλ από τότε που ήμουν 8 ετών”, δήλωσε ο 38χρονος Σουηδός δισεκατομμυριούχος, που ίδρυσε το Spotify το 2006. Πρόσθεσε επίσης τα εξής: “Η Άρσεναλ είναι η ομάδα μου. Λατρεύω την ιστορία της. Αγαπώ τους παίκτες και, φυσικά, λατρεύω τους οπαδούς. Έτσι όπως το βλέπω, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία να δημιουργήσω ένα πραγματικό όραμα για τον σύλλογο, να τον επαναφέρω στη δόξα του”.

Όταν ρωτήθηκε για την για την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά της ομάδας για μια συμφωνία, ο Εκ είχε να πει τα ακόλουθα: “Σίγουρα δεν περίμενα ότι όλο αυτό θα συνέβαινε σε μια νύχτα. Είμαι έτοιμος και συνειδητοποιημένος ότι αυτό μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προετοιμάσω μια πολύ προσεκτική προσφορά κατά τη γνώμη μου, να την παρουσιάσω και να ελπίζω ότι θα εισακουστώ”. Ο επιχειρηματίας έκλεισε με τα εξής λόγια: “Θέλω ο σύλλογος να τα πάει καλύτερα. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μου”.

Η ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2003 – 2004. Αν το ντιλ τελικά προχωρήσει παρά τις αρχικές αντιστάσεις του συλλόγου ίσως και να αλλάξει τις ισορροπίες στο αγγλικό ποδόσφαιρο.