Στο πλαίσιο της αξιολόγησης και τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου αντιδρά η ΑΔΕΔΥ, που έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η μετατροπή των συμβάσεων θα οδηγήσει σε νέο γύρο απολύσεων στο Δημόσιο.

Παράλληλα, αντιδρά στην νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή από τη διαδικασία εφαρμογής της αξιολόγησης.

«Η νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη που ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία εφαρμογής του Ν.4250/2014 δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως η κυβέρνηση θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων προχωρά σε αυταρχικές επιλογές με αποτέλεσμα να βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον αντιδημοκρατικό βούρκο. Με τους αγώνες μας ενάντια στην αξιολόγηση και στον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων αποδείξαμε πως η κυβέρνηση και οι δανειστές τους οποίους υπηρετεί δεν είναι ανίκητοι» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.