O καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Η πρώτη δόση έγινε. Αναμονή 12 εβδομάδες τώρα για τη δεύτερη», έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Η πρώτη δόση έγινε. Αναμονή 12 εβδομάδες τώρα για τη δεύτερη.

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Friday, February 26, 2021

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο καθηγητής είχε προχωρήσει σε μια συγκριτική ανάλυση έξι εμβολίων, των τριών εγκεκριμένων στην Ευρώπη και άλλων τριών. «Αυτά τα εμβόλια είναι 100% αποτελεσματικά όσον αφορά την προστασία που μας παρέχουν από την νοσηλεία εάν κολλήσουμε (το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη ή την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία) αφού εμβολιαστούμε» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορονοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.

Ο κ. Μόσιαλος παρέθεσε και σχετικό πίνακα με τα έξι εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Ακούγοντας τις ερωτήσεις για τα εμβόλια, ίσως να έχει νόημα να εξηγηθεί σε διαφορετική βάση το που αποσκοπούν οι…

Posted by Ηλίας Μόσιαλος on Thursday, February 25, 2021