Για σφοδρούς νοτιάδες στις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές σήμερα Δευτέρα (08/02) προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2!

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ Η ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 60-70 χλ/ώρα (8-9 ΜΠΟΦΟΡ) ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!

Για καλό και για κακό λοιπόν κυρίως στις περιοχές με τις πορφυρές αποχρώσεις στον χάρτη:

Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ.

Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.

Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους.

Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοήτους λόγους».

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/2!ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, February 7, 2021

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ. Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

  1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-02-2021)
    α. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από
    αργά το απόγευμα.
    β. Από τις μεσημβρινές ώρες η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, σταδιακά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
  2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (09-02-2021)
    α. Από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική
    Στερεά και σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις
    πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10-02-2021).
    β. Από τις βραδινές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης
    (10-02-2021) τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.

Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα (08-02-2021), οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, του meteo.gr, παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες αθροιστικές βροχοπτώσεις μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 08/02, ενώ με κόκκινα βέλη επισημαίνονται οι διευθύνσεις των ανέμων στις περιοχές όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 8 και ενδεχομένως τοπικά και τα 9 μποφόρ.