Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (29/01) με το ραντεβού να δίνεται στις 11:00, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και άλλα σωματεία του χώρου. Με την κινητοποίησή τους θέλουν να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου προσπαθεί εδώ και ένα σχεδόν ένα χρόνο να επιβιώσει με το αρκετά συρρικνωμένο εισόδημα, ή ακόμη και χωρίς ευρώ.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν συγκεντρωθεί 50-60 άτομα με μικροφωνική και πανό, στο οποίο τονίζεται η ανάγκη διασφάλισης της εργασίας τους και της υγείας τους.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, ενώ μια αντιπροσωπεία των εργαζομένων του κλάδου πέρασε εντός κτιρίου για να διατυπώσει τα αιτήματά τους στους επιτελείς του υπουργείου.

Τελικά, έγινε γνωστό πως συνάντησαν τον διευθυντή του γραφείου, καθώς δεν τους δέχτηκε ο υπουργός. Αυτό σημαίνει πως η ενέργειά τους απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα να δώσουν ραντεβού για νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος