Την εμπειρία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού περιέγραψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (28/12) ο αναπληρωτής διοικητής στο Ασκληπιείο Βούλας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο οποίος ήταν μεταξύ των δέκα πρώτων που εμβολιάστηκαν την Κυριακή (27/12)

«Χθες ανέτειλε μια μέρα αισιοδοξίας. Για όλους εμάς, και κυρίως τους υγειονομικούς, που όλους αυτούς τους μήνες είμαστε στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, το εμβόλιο αποτελεί τον μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Είναι μια ατομική πράξη ο εμβολιασμός και αποτελεί την αρχή του τέλους για έξοδο από το τούνελ. Χθες στο Ασκληπιείο της Βούλας εμβολιάστηκαν πολλοί υγειονομικοί, εμβολιάστηκαν με διάθεση και αισιοδοξία», είπε ο κ. Βουγιουκλάκης στο Mega.

«Ο εμβολιασμός γίνεται με ένα τρόπο μελετημένο και προσεγμένο, ώστε να αντιμετωπίζεται και κλινικά οποιαδήποτε περίπτωση. Ο κάθε συμπολίτης μας προσέρχεται ανά εικοσάλεπτο προκειμένου να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καταγράφεται το ιατρικό ιστορικό του, εμβολιάζεται παρουσία επιβλέποντος ιατρού, και στη συνέχεια για ένα τέταρτο μένει σε παρακείμενο χώρο για να παρατηρηθεί η αντίδραση του οργανισμού», σημείωσε.

«Έχοντας συμπληρώσει περίπου 20 ώρες από τη διενέργεια του εμβολίου, θέλω να διαβεβαιώσω ότι όλοι οι επαγγελματίες υγείας από οποιοδήποτε πόστο που έχουν αντιμετωπίσει κατάματα την πανδημία, προσήλθαν με χαμόγελο και αποφασιστικότητα να κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε ο κ. Βουγιουκλάκης.