Αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία κόρης καρκινοπαθούς, η οποία ανέφερε πως διακομίζοντας τη μητέρα της στη Θεσσαλονίκη, μετά από χημειοθεραπεία που είχε κάνει στη Βέροια, η Τροχαία επέβαλε πρόστιμο σε όλα τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο ειδικό βαν.

Όπως ενημερώθηκε το GRTimes.gr από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα πρόστιμα των 1.200 ευρώ επιβλήθηκαν στη διάρκεια της επιστροφής από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων και αφορούσαν στον υπεράριθμο, με βάση τα μέτρα, αριθμό ατόμων που επέβαιναν στο όχημα.

Όπως είπε το πρωί στον ΑΝΤ1 η κ. Αθηνα΄η μητέρα της μετακινείται για τη θεραπεία της με ειδικό βαν που ενοικιάζουν (μέσω νοσηλευτικής εταιρείας) γιατί βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Κατά την επιστροφή της από την κλινική η Αστυνομία σταμάτησε το βαν. «Μας σταμάτησαν στα διόδια. Πίστευα ότι θα μας διευκολύνει, πρέπει να σας γράψω, μας είπε, γιατί είστε υπεράριθμοι. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να του εξηγούσαμε. Μας έλεγε “κάντε ένσταση”» ανέφερε η γυναίκα.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, με τη μητέρα και την κόρη να υποβάλλουν ένσταση και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η ένσταση εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή και κρίθηκε βάσιμη, οπότε το πρόστιμο διαγράφηκε.

Δείτε τι κατήγγειλε η κόρη της ασθενούς: