Για το άνοιγμα της αγοράς με τη μέθοδο click away, τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και τον δείκτη θετικότητας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (14/12) η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.
«Το άνοιγμα αυτό, click away, καλύπτει μια ψυχολογική και πρακτική ανάγκη για τους ανθρώπους, αν καταφέρουμε να εφαρμοστεί σωστά, με προσοχή θα μειώσει τη διασπορά του κορονοϊού» δήλωσε η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Θα πρότεινα οι εργαζόμενοι που παραδίδουν τα ψώνια να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με rapid test ώστε να μην έχουμε προβλήματα διασποράς από εργαζόμενο προς μεγάλο αριθμό πελατών».
«Οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Κάπου πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή» επεσήμανε.
Εστιάζοντας στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και με όσους λένε ότι θα περιμένουν να δουν αν υπάρχουν παρενέργειες για να το κάνουν, απάντησε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δει τι γίνεται στις χώρες που ήδη άρχισαν να γίνονται οι εμβολιασμοί, μέχρι να βγει η απόφαση για όλη την Ευρώπη.
«Ο δείκτης θετικότητας είναι χαμηλός και αυτό είναι ευχάριστο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και δεν θα υπάρξει διασπορά σε υπο-ομάδες που ζουν απομονωμένες, όπως στη Δυτική Αττική οι Ρομά» ανέφερε η κ. Λινού. «Αυτό που λένε και στο CDC και στον ΠΟΥ είναι ότι ακόμα και ένας άνθρωπος να νοσεί, κινδυνεύουμε όλοι. Είναι όπως το νερό όταν είναι βρώμικη η πισίνα, δεν μπορείς να το διαχωρίσεις. Ο αέρας δεν διαχωρίζεται» συμπλήρωσε.