Σπουδαία προσωπικότητα, άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης, ο Βασίλης Βασιλικός γεννήθηκε στην Καβάλα. Από το 1953 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πάρα πολλούς τίτλους βιβλίων. Και οι περισσότεροι αναμφίβολα έχουν διαβάσει κάποιο βιβλίο του.

Ο γνωστός συγγραφέας, όπως λένε στο newsbeast.gr, άνθρωποι που τον γνωρίζουν θέλησε να δώσει τη μάχη του για τα κοινά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας στο πλευρό του Γιώργου Καμίνη.

Θέλησε με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει τη δράση που σταμάτησε πριν από 20 χρόνια.

Ο κ. Βασιλικός, σύμφωνα με το περιβάλλον του, υποστηρίζει ότι ο κ. Καμίνης προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών και όχι των πολιτικών. Και τονίζει ότι το όραμά του για την πρωτεύουσα είναι εκείνο που τον κάνει να θέλει να του συμπαρίσταται.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα πολιτιστικά δρώμενα. Φυσικά, θέλει ο δήμος να στηρίξει τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώ στόχος του είναι να δώσει πνοή σε πολλά κτήρια θεάτρου.

Ο κ. Βασιλικός πάντως, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, θέλει οι νέοι να διαβάζουν, να ενημερώνονται και να αποκτούν παιδεία. «Η ενημέρωση και η γνώση είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας. Χωρίς αυτά δεν πας πουθενά», λέει και γι’ αυτό ακόμη και σήμερα δε σταματά να ενημερώνεται, να διαβάζει, να παρακολουθεί τα δρώμενα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».