Διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά όταν ομάδα μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων, φοιτητών και άλλων ατόμων θέλησαν να κάνουν πορεία.

Εμποδίστηκαν, όμως, από αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να διακοπεί η παρέλαση, πριν περάσουν τα τμήματα του στρατού.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας, όταν απομακρύνθηκαν από την ειδική εξέδρα οι επίσημοι, επέστρεψαν στους νεαρούς να πραγματοποιήσουν την πορεία τους, η οποία κατέληξε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία.

Είχε προηγηθεί, νωρίς το πρωί, η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστα Μαθιουδακη και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων .

Το παρών έδωσαν 8 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς λόγω των καταλήψεων τα υπόλοιπα δεν είχαν προετοιμαστεί.