Την επιθυμία να επισκεφθεί το καλοκαίρι την Ελλάδα έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.  Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα έρθει καλοκαίρι στην Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος, έχει έρθει και στο παρελθόν στη Σύρο, προτού γίνει όμως πρόεδρος, και ερχόταν μαζί με την Βαλερί Τριερβελέρ, όπως γράφει σήμερα ο «ΒΗΜΑτοδότης».

Την πρόθεση του Γάλλου προέδρου να επισκεφθεί (αυτή τη φορά ως πρόεδρος) τη χώρα μας μετέφερε ο πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας που βρίσκεται στη χώρα μας. Το τραπέζι στον Γάλλο επίσημο έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης στην Αίγλη του Ζαππείου και ως είθισται τελευταίως με τους ξένους επισήμους τον τάισε και αυτόν… ταραμά (και έμεινε κατενθουσιασμένος). Το μενού ήταν νηστίσιμο και εκτός από ταραμά είχε και γαρίδες με ρύζι καθώς και ένα λαχταριστό λαβράκι. Τι ειπώθηκε στο τραπέζι της Αίγλης; Πολλά και ενδιαφέροντα.

Πρώτα απ’ όλα ο Γάλλος μίλησε για την κρίση, αλλά αυτά που είπε ήταν γενικότητες. Δηλαδή ότι πρέπει να βρούμε λύσεις που να πείθουν τους πολίτες. Το θέμα όμως ήταν αλλού. Ο γάλλος πρόεδρος της Γερουσίας είναι «κολλητός» του Ολάντ: «Ολοι κάποια στιγμή σκεφτήκαμε να τον ρωτήσουμε και για τη νέα σύντροφο του Ολάντ Ζιλί Γκαγέ, αλλά δεν τολμήσαμε» μου είπε ένας από τους καλεσμένους στο γεύμα. Ετσι, έμειναν με την απορία.