Πλέον οι Έλληνες καταναλωτές έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τις online αγορές. Ειδικά μετά το πρόσφατο lockdown, οι πωλήσεις μέσω των eshop έχουν αυξηθεί ραγδαία. Ένα απ’ τα προϊόντα που έχει τη τιμητική του είναι και οι κορνίζες.

Πώς να διαλέξετε την σωστή κορνίζα για εσάς;

Κάθε προϊόν πριν το αγοράσουμε, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια χαρακτηριστικά ώστε η αγορά μας να είναι επιτυχημένη. Το ίδιο ισχύει και για τις κορνίζες. Ξεκινήστε την έρευνα αγοράς απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Τι θέλω να κορνιζάρω;
  • Πού θα τοποθετήσω τη κορνίζα μου;
  • Τι υλικό προτιμώ να χρησιμοποιήσω;
  • Πόσα χρήματα θέλω να ξοδέψω;

Πάμε να απαντήσουμε ένα – ένα.

Τι θα κορνιζάρουμε;

Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε έρευνα για αγορά κορνίζας, χρειάζεται να απαντήσουμε στην ερώτηση αυτή. Ποιο θα είναι το θέμα που θα συνοδεύει την κορνίζα μας;

Μοντέρνα εικόνα

Συνήθως όταν έχουμε αφίσες με abstract παράσταση ή κάτι μοντέρνο, επιλέγουμε μία απλή κορνίζα η οποία θα παρέχει μία «ηρεμία» στον έντονο χαρακτήρα που εκφράζουν οι πίνακες με αυτή την αισθητική.

Μία καλή λύση επομένως θα ήταν μία κορνίζα αλουμινίου.

Τοπίο

Είμαστε καλλιτεχνική φύση και έχουμε ζωγραφίσει ένα τοπίο που μας άρεσε και θέλουμε να το αναδείξουμε παραπάνω;

Γιατί να μην το κορνιζάρουμε; Σε αυτή τη περίπτωση, θα προτιμήσουμε μία πιο εντυπωσιακή κορνίζα.

Σε εικόνες που αναπαριστούν φύση, η χρησιμοποίηση ξύλινης μπορντούρας, φαντάζει ιδανική.

Αφίσα

Αγοράσαμε μία αφίσα ταινίας και δεν θέλουμε να φθαρεί, οπότε ψάχνουμε κορνίζα. Το πρόβλημα είναι τι είδους;

Εδώ η αλήθεια είναι οι επιλογές εξαρτώνται κατά πολύ απ’ το θέμα της αφίσας. Παρόλα αυτά, η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν οι ειδικές κορνίζες για αφίσες.

Οι κορνίζες  snap frames, είναι ιδανικές για όσους θέλουν να τοποθετήσουν με ευκολία και άνεση την αφίσα τους. Οι συγκεκριμένες αφισοθήκες, διαθέτουν Antireflective ζελατίνα για προστασία & εμφάνιση, ενώ προτιμούνται από εταιρείες, η αλυσίδες καταστημάτων που θέλουν να προβάλουν μηνύματα που αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παζλ

Στη περίοδο της καραντίνας, η δημιουργία παζλ ήταν η νούμερο 1 ενασχόληση. Αν ανήκουμε σ’ αυτή τη κατηγορία που έχουμε φτιάξει πολλά παζλ αλλά δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσαμε να τα εκμεταλλευτούμε, η διακόσμηση με κορνίζα για παζλ είναι η τέλεια ιδέα.

Με το ειδικό τζάμι & το mdf που διαθέτουν, οι κορνίζες θα δώσουν άλλη αίγλη στο παζλ μας και θα το ανυψώσουν σε έργο τέχνης.

Πού θα τοποθετήσουμε την κορνίζα;

Ο χώρος που θα διακοσμεί την κορνίζα είναι ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν.Και όταν αναφερόμαστε σε χώρο, πρωτίστως εννοούμε την αισθητική και το περιβάλλον που ακολουθεί το εκάστοτε μέρος.

Π.χ. σε ένα χώρο με industrial διακόσμηση καλό είναι να επιλέξουμε κορνίζες από μέταλλο ή κάποιο άλλο μοντέρνο υλικό. Ακόμη, οι κορνίζες αυτές δεν θα έχουν μεγάλο πάχος, ούτε θα είναι υπερβολικές.

Αντίθετα, αν διαθέτουμε ένα κλασσικό σπίτι που κυριαρχεί το ξύλο και τα πιο vintage έπιπλα, εκεί θα μπορούσαμε να κινηθούμε σε ξύλινες κορνίζες με μονή ή διπλή μπορντούρα, ανάλογα πάντα με τον ίδιο τον πίνακα.

Τι υλικά να προτιμήσουμε για την κορνίζα;

Η «μάχη» γίνεται συνήθως μεταξύ ξύλου και αλουμινίου. Είναι τα 2 υλικά που έχουν την μερίδα του λέοντος στο κομμάτι κορνίζα.

Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του.

Ξύλο

Το ξύλο προσφέρει ζεστασιά και δημιουργεί μία πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ως υλικό της Γης, παρέχει μία ηρεμία.

Έτσι αν έχετε ένα έντονο πρόγραμμα, θέλετε να χαλαρώσετε και να έχετε κάτι που να σας προκαλεί οικεία συναισθήματα όπως αγαλλίαση, ξεκούραση κλπ. το ξύλο είναι εκεί για εσάς.

Όποιος προτιμήσει την ξύλινη κορνίζα, καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι ανά χρονικά διαστήματα χρειάζεται συντήρηση όπως π.χ. κάποιο βερνίκι. Αυτό γίνεται ώστε να προστατευτεί και να κρατήσει ακόμα περισσότερα χρόνια.

Αλουμίνιο

Δυναμικό και λαμπερό απ’ τη φύση του, το αλουμίνιο είναι υλικό που κινείται σε άλλη διάθεση και ύφος απ’ το ξύλο.

Το προτιμούν νεαρότερες ηλικίες και αυτό γιατί έχει συνδυαστεί με χώρους που κυριαρχούν πιο μοντέρνα υλικά και πιο ασυνήθιστες θεματικές.

Μπορεί να μη χρειάζεται τη συντήρηση που έχει το ξύλο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και το αλουμίνιο μπορεί να αλλοιωθεί και να παρουσιάσει φθορές.

Πόσα χρήματα θέλουμε να ξοδέψουμε;

Προφανώς σκοπός μας είναι να δώσουμε όσο λιγότερα χρήματα γίνεται, αλλά… προσοχή!

Αγοράζοντας πολύ φθηνά υπάρχει κίνδυνος να πληρώσουμε πολύ περισσότερα. Τι σημαίνει αυτό; Επιλέγοντας μία κορνίζα χωρίς να κοιτάξουμε το πόσο ποιοτική ή καλοφτιαγμένη είναι, απλά και μόνο επειδή είναι φθηνή, κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε μία κορνίζα με σύντομη ημερομηνία λήξης.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψουμε μία περιουσία. Αφού πρώτα αναζητήσουμε κορνίζες λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά, τέλος πρέπει να βρούμε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ποιότητα και τιμή. Έτσι θα έχουμε μία άκρως πετυχημένη αγορά!