Για πολιτική-φρονηματική δίωξη σε βάρος του κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», Σαράντος Νικητόπουλος, που σήμερα κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία από τους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει στην δήλωση του ο Νικητόπουλος: «Βρίσκομαι προφυλακισμένος σε ένα υπόγειο με βάση τις εντελώς αυθαίρετες και αστήρικτες κρίσεις και ερμηνείες του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού Παπαθανασάκη.

Από την πρώτη στιγμή αρνούμαι τις κατηγορίες στο σύνολο τους. Σχεδόν 7 μήνες μετά και ενώ δεν υπάρχουν και δεν έχουν προκύψει (και πώς να γίνει αυτό άλλωστε αφού δεν έχω καμία σχέση με όσα μου αποδίδονται;) στοιχεία – μα ούτε καν ενδείξεις ενοχής – εναντίον μου, με καλείτε για να μου απαγγείλετε συμπληρωματικές κατηγορίες».

Ο κατηγορούμενος τονίζει ότι: «Η δίωξη μου είναι βαθύτατα πολιτική – φρονηματική και έχει σα στόχο τον ευρύτερο αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο, στον οποίο ανήκω, καθώς και όσα κοινωνικά κομμάτια αντιστέκονται. Η δίωξη μου βασίζεται ακριβώς στην ένταξη μου σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο, στη φιλία μου με το Λάμπρο Φούντα, στην άρνηση μου να δώσω δείγμα DNA, στην άρνηση μου να καταδικάσω εγχειρήματα και μορφές πάλης συνδεδεμένες ιστορικά με τους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες».

Η δήλωση του Νικητόπουλου καταλήγει: «Το ποιος τρομοκρατεί μαζικά τμήματα του πληθυσμού της χώρας με τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει και τη συνεπακόλουθη καταστολή που εξαπολύει κατά πάντων, το γνωρίζει πλέον καλά η κοινωνία… Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε λέγεται Σαράντος Νικητόπουλος».