Με την παρουσία πολύ υψηλών καλεσμένων θα γίνουν τα εγκαίνια των τεσσάρων οικίσκων ιατρικής φροντίδας που μας έστειλε δια θαλάσσης αρχές του μήνα η Γαλλία. 

Η χώρα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελλάδας που ζήτησε από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τη στηρίξει στη βελτίωση της πρόσβασης των μεταναστών και των υπόλοιπων ευάλωτων ομάδων στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τον περιορισμό των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιδημία του COVID-19.

Το σύγχρονο κινητό ιατρείο θα εγκατασταθεί στη Χίο και τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 Ιουλίου παρουσία της Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί και της υφυπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα Αμελί ντε Μονσαλέν.

Ο εξοπλισμός της μονάδας έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά χάρη στη συνδρομή του Ιδρύματος CMA-CGM, που έχει συνάψει σύμβαση εταιρικής σχέσης με το κέντρο στήριξης και αντιμετώπισης κρίσεων του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας. Οι υψηλοί καλεσμένοι θα φθάσουν στην Αθήνα αεροπορικώς από το Παρίσι στις 8 του μηνός.