Στη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή έξω από τα γραφεία στο Νέο Ηράκλειο, αναφέρεται εκτενώς ο γερμανικός Τύπος.

Η Deutsche Welleη αναφέρεται σε άρθρο της Süddeutsche Zeitung στο οποίο τονίζεται ότι, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άγνωστος δράστης ο οποίος πυροβόλησε εναντίον μελών του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος Χρυσή Αυγή, ήθελε να σκοτώσει.

Όπως και ο έλληνας νεοναζί, ο οποίος μαχαίρωσε προ περίπου έξι εβδομάδων τον αριστερό τραγουδιστή Παύλο Φύσσα.
Η αστυνομία θεωρεί πιθανό ότι πίσω από το νέο αιματοκύλισμα κρύβεται ένα είδος αντεκδίκησης από ακραίους αριστερούς».

Επίσης, η εφημερίδα τονίζει ότι «ο δολοφόνος και οι βοηθοί του ήθελαν να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο. Γνωρίζουν ότι πολλοί Έλληνες φοβούνται εδώ και καιρό ότι η χώρα τους μπορεί να βυθιστεί στη βία και ότι θα μπορούσε να διχάσει ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Η δημιουργία ενός ολοένα μεγαλύτερου χάους πιθανότατα δεν ενδιαφέρει μόνον σκοτεινές πολιτικές δυνάμεις. Τα όρια ανάμεσα στην πολιτική και εγκληματική βία ήταν στην Ελλάδα ανέκαθεν ρευστά», τονίζει μεταξύ άλλων η Süddeutsche Zeitung.

«Μετά τη δολοφονία δυο ακτιβιστών της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής», παρατηρεί η Tageszeitung του Βερολίνου, «επικρατεί στην Ελλάδα ανησυχία και φόβος»

«Η Ελλάδα φοβάται νέα αριστερή τρομοκρατία», σημειώνει η Tagesspiegel και προσθέτει: «Πράξη αντεκδίκησης βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία δύο νεοναζί στην Αθήνα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, « η επίθεση φέρει την υπογραφή της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης ‘Σέχτα Επαναστατών’, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία ενός αστυνομικού το 2009 και ενός δημοσιογράφου το 2010. Εδώ και καιρό οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κινητικότητα στο χώρο της ακροαριστερής ελληνικής τρομοκρατίας. Πολλές διάσπαρτες ομάδες φέρονται να είναι διατεθειμένες να σχηματίσουν μια νέα τρομοκρατική οργάνωση».

Στο θέμα αναφέρεται και η Rheinische Post υπό τον τίτλο:

«Πολιτικές δολοφονίες σοκάρουν την Ελλάδα». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «η βάρβαρη επίθεση εναντίον του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή με δύο νεκρούς ήταν προφανώς η εκδίκηση για τη δολοφονία του αριστερού τραγουδιστή, Παύλου Φύσσα».