Οι εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε μόνο την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Μάλιστα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε. «Σήμερα στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει…» τόνισε απευθυνόμενη προς την εισαγγελέα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης αναφέρθηκε στην υπόθεση, στην οποία γράφει: «Το θέμα της ημέρας δεν είναι το μικρό σπίτι στο Κουκάκι.

Το θέμα της ημέρας είναι η εισαγγελική πρόταση υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων γιά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του φυσικού αυτουργού της. Αν κάτι τέτοιο εφιαλτικό συμβεί, θα πρόκειται για θρίαμβο της Χρυσής Αυγής. Για τον οποίο θα φέρουν ιστορική ευθύνη όσοι -από αφελή μαξιμαλισμό; από νομική αγραμματοσύνη;- προεξοφλούσαν ότι υπάρχουν ικανά στοιχεία ώστε να σαπίσει η ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος στη φυλακή.

Κάθε νίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί ήττα της δημοκρατίας. Έχω δει πολλές κατσαρίδες -ενώ τις νομίζεις ψόφιες- να ξαναζωντανεύουν. Κρούω κώδωνα».