Έχετε σκεφτεί να διακοσμήσετε τους τοίχους του σπιτιού σας με ταπετσαρίες τοίχου αλλά δεν ξέρετε ποια θα ταιριάζει στο αντίστοιχο στιλ που έχει το σπίτι σας; Κανέναν πρόβλημα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές προτάσεις για ταπετσαρίες τοίχου με γνώμονα μερικά απ’ τα πιο διαδεδομένα interior designing styles.

  • Country chic

Η ιδέα να φέρετε την ομορφιά της φύσης στην διακόσμηση του σπιτιού σας, θεωρείται απ’ τους interior designers ως ένα απ’ τα trends των τελευταίων ετών. Το country chic στιλ, όπως αλλιώς ονομάζεται, δεν θέλει έντονα μοτίβα και χρωματισμούς. Μία κατάλληλη ταπετσαρία τοίχου λοιπόν σ’ ένα country σπίτι, θα μπορούσε να έχει  floral στοιχεία σε κρεμ αποχρώσεις.

  • Vintage

Πολύ κοντά από άποψη αισθητικής βρίσκεται και το vintage στιλ. Η ουσία του vintage είναι ο συνδυασμός του «παλιού» σε έναν χώρο. Και όταν λέμε παλιό εννοούμε από την προσθήκη μίας αντίκας ή ενός κειμηλίου στο σπίτι μέχρι μία ταπετσαρία με retro στοιχεία. Τι θα μπορούσε να ήταν αυτό;  Ένα σχέδιο ταπετσαρίας με vintage πόρτα ή κάτι παρεμφερές. Να είστε σίγουροι ότι η γοητεία του παλιού φέρνει έναν άλλο αέρα στον χώρο σας.

  • Σοφιστικέ

Είναι το σπίτι που σίγουρα θα έχει κάποια βιβλιοθήκη, στιβαρά έπιπλα και αντικείμενα αξίας, όχι απαραιτήτως  χρηματικής, όσο πνευματικής. Γενικά είναι αυτό το σπίτι που ανήκει σε έναν διανοούμενο, όπως περίπου το βλέπουμε στις ταινίες. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία παρόμοια ατμόσφαιρα, μπορείτε να διακοσμήσετε έναν  τοίχο του σπιτιού σας με κάποια ταπετσαρία τοίχου με γράμματα ή με μοτίβο εφημερίδας. Προσοχή μόνο να μην «μπουκώσετε» τον τοίχο, γιατί μπορεί να μοιάζει φλύαρος και υπερβολικός.

  • Minimal

Ξεχάστε τα φορτωμένα και βαριά σπίτια, με τα χοντροκομμένα έπιπλα και τα πομπώδη διακοσμητικά που υπήρχαν παλιότερα στα σπίτια. Η σύγχρονη τάση στην εσωτερική διακόσμηση επιτάσσει πιο απλές και λιτές γραμμές, το λεγόμενο minimal. Το στιλ αυτό είναι πολύ διαδεδομένο στην Ιαπωνία, αλλά εξαπλώνεται συνεχώς παγκοσμίως. Για να το υποστηρίξετε, υπάρχει ένας και μοναδικός κανόνας στην επιλογή ταπετσαρίας τοίχου: Απλότητα. Επιλέξτε ένα απλό μοτίβο όπως ριγέ γραμμές ή γιατί όχι και ένα μίνιμαλ σχέδιο.

  • Modern style

Μία πολύ γενική κατηγορία που σας επιτρέπει να «παίξετε» και να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη, είναι το σπίτι που έχει μοντέρνα αισθητική και διακόσμηση. Τι μπορεί να περιέχει ένα μοντέρνο σπίτι; Πολλά και διάφορα. Συνήθως είναι λιτό, με αντικείμενα όμως σύγχρονα. Μπορεί να έχει πίνακες μοντέρνας τέχνης ή και κάποιο γλυπτό της ίδιας φιλοσοφίας. Ανάλογα πάντα με το ύφος του χώρου, μπορείτε να επιλέξετε και την ταπετσαρία τοίχου που ταιριάζει σε ένα τέτοιο στιλ. Αν έχετε έντονα χρώματα και θέλετε να δώσετε παιχνιδιάρικη διάθεση, μπορείτε να διαλέξετε μία ταπετσαρία τοίχου με flamingo. Αν πάλι διαθέτετε στο σπίτι σας πιο αφηρημένη διακόσμηση, επιλέξτε μία ταπετσαρία π.χ. με τετράγωνα μοτίβα.

Παρατηρήστε προσεκτικά τον χώρο που έχετε διαλέξει για να τοποθετήσετε κάποια ταπετσαρία τοίχου. Δείτε σε ποια κατηγορία ανήκει το σπίτι σας, πάρτε ιδέες απ’ τις προτάσεις και επιλέξετε εκείνη που φαντάζει ιδανική στα μάτια σας. Να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.