Ο θαλάσσιος χώρος μπροστά από το Μάλεμε κατακλύστηκε από δεκάδες πλωτά μέσα, πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και στοιχεία των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου προκειμένου να χτυπήσουν την υποτιθέμενη εχθρική ακτή.
Τα αερομεταφερόμενα κύματα με κομάντος των τριών χωρών, όπως αναφέρει το news.gr χτυπούν τον εχθρό ενώ την ίδια ώρα στην ακτή πραγματοποιούν απόβαση πεζοναύτες.
Μονάδες όλων των όπλων και ειδικές δυνάμεις των τριών χωρών, σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σενάριο της απόβασης στο πλαίσιο της άσκησης Μέδουσα.
Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε σχετικά: «Η Άσκηση αυτή αποδεικνύει στην πράξη την κοινή βούληση και την ισχυρή θέληση και των τριών χωρών για μια κοινή πορεία ως εγγυητές και πάροχοι της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
«Έχουμε αποδείξει όμως, ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και πιστεύω ότι το μήνυμα που έχει σταλεί είναι το μήνυμα της ενότητας, η οποία χρειάζεται έτσι ώστε να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας» τόνισε από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Εθνικής Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.
Τα μεγέθη και κυρίως ο συμβολισμός του συντονισμού των μονάδων των τριών χωρών ήταν τέτοια που η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε για να συλλέξει πληροφορίες.
Μια φρεγάτα της και ένα πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών ήταν στα διεθνή ύδατα, βορείως και σε ακτίνα ραντάρ από το σημείο της απόβασης.
Την ίδια στιγμή άλλο πολεμικό της πλοίο παρακολουθούσε άλλο σενάριο της Μέδουσας στα νότια της Κρήτης. Η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε 40 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου οι 34 από τις οποίες έγιναν τα CN-235 που συλλέγουν και πληροφορίες.