Η Βίκυ Πρωτογεράκη έγινε γνωστή μέσα από επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης όπως για παράδειγμα τη «Μαρία την άσχημη» ενώ έπαιξε στον Κόκκινο Κύκλο, τις Επτά Θανάσιμες Πεθερές κ.ά.

Η ηθοποιός όμως από το 1998 κατάφερε να συνδυάζει τα τηλεοπτικά πλατό με τα δικηγορικά έδρανα. Ανέκρινε, αγόρευε αλλά και ερμήνευε άψογα τους ρόλους της τόσο στο σανίδι όσο και στο δικαστήριο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια όμως λόγω της οικονομικής κρίσης περνάει περισσότερο χρόνο στα δικαστήρια.
Η Βίκυ Πρωτογεράκη σπούδασε Νομική και παράλληλα έβγαλε τη Σχολή Θεάτρου του Εθνικού. Ασκούσε τη δικηγορία από το 1998 όμως στη συνέχεια δεν δικηγορούσε τόσο συχνά.

Τα τελευταία χρόνια όμως αγορεύει πολύ περισσότερο και το θέατρο δεν μπορεί να έχει θέση στην καθημερινότητά της. Όχι, γιατί δεν θέλει αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της. Δέχεται προτάσεις για να κάνει θεατρικές δουλειές αλλά δεν βρίσκει χρόνο να κάνει πρόβες.

Σκέφτεται φυσικά να κάνει κάτι στο σανίδι του χρόνου χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει σε κάτι. Υποστηρίζει μάλιστα ότι θυσίασε τα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα λόγω της κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα. «Αν γεννηθείς καλλιτέχνης, την τέχνη σου την κουβαλάς παντού. Ακόμη κι όταν είμαι στα δικαστήρια και μιλάω, η υποκριτική υπάρχει πάντα από πίσω», έχει πει.

Πιστεύει ότι οι ηθοποιοί και γενικότερα οι καλλιτέχνες πρέπει να εκφέρουν άποψη για τα θέματα και να μην είναι αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο. Της αρέσει πάντως να κάνει πολλά πράγματα και να γράφει σενάρια και πιστεύει ότι αυτό θα έκανε.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».