Στο 7% μειώθηκαν φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης που επισκέπτεται σήμερα την Κρήτη.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε καλό το ποσοστό σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, σημείωσε, ωστόσο ότι «δεν είναι αυτό που θέλουμε». Όπως ανέφερε μάλιστα αυξηθεί η τουριστική προβολή της χώρας, χωρίς να αυξηθεί η δαπάνη.

Σχολιάζοντας δε την ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ο κ. Νικητιάδης ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι μια ασφαλέστατη χώρα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, η οδηγία των Αμερικανών αφορά κυρίως χώρες της κεντρικής Ευρώπης, σε καμιά περίπτωση δεν αφορά εμάς. Παντού σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν ότι η πατρίδα μας είναι από τις πιο ασφαλείς περιοχές από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς».

Κληθείς να σχολιάσει και το ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στο οποίο απεικονίζεται ο Παρθενώνας στο ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη, ο υφυπουργός Τουρισμού σημείωσε: «Μια φωτογραφία απεικονίζει τον Παρθενώνα και εγώ σας λέω, δείτε τρία δισεκατομμύρια φωτογραφίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του πήγε σε ένα παγκάκι, μίλησε με δύο Έλληνες ξαφνικά χωρίς να αισθάνεται καμιά απολύτως ανασφάλεια».