Αύξηση ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του έτους προβλέπει η ΑΔΕΔΥ, καθώς χιλιάδες υπάλληλοι σπεύδουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο μετά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και τις απολαβές τους.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της Ένωσης, εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2010 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα φτάσουν τις 35.000, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 14.000.

Αναφορικά με το ενιαίο μισθολόγιο, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για κατασκευασμένα στοιχεία, ενώ χαρακτήρισαν το σχέδιο του προϋπολογισμού «σχέδιο δυστυχίας».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις σχετικά με την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων που ζητούσαν να κριθεί η συνταγματικότητα κυβερνητικών μέτρων όπως προέκυψαν από το μνημόνιο.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, αρχής γενομένης της 24ωρης απεργίας που έχει ήδη κηρύξει η Ένωση για την προσεχή Πέμπτη.