Αυτός ο μήνας έχει ευχάριστα νέα για τις συγκοινωνίες στην συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΘ υπόσχεται με το αναδιαρθρωμένο πρόγραμμα όχι μόνο τη διατήρηση των εκτελούμενων μεταμεσονύκτιων δρομολογίων σε επτά βασικές λεωφορειακές γραμμές (3, 6, 10, 27, 28, 31, 78Ν) αλλά και τη δρομολόγηση 22 επιπλέον ειδικών γραμμών.
Σχετικά με τις 22 ειδικές γραμμές, θα εκτελούνται από τα υπηρεσιακά λεωφορεία του ΟΑΣΘ και θα καλύπτουν όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης ενώ το επιβατικό κοινό θα μπορεί να επιβιβάζεται στα λεωφορεία αυτά μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα, από όλες τις υφιστάμενες στάσεις των διαδρομών.

Παράλληλα, ο κ. Βούγιας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ για την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει σε δημόσια προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τη λειτουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός επισήμανε την ανάγκη συντήρησης των ραμπών που υπάρχουν στα λεωφορεία, αλλά και της εκπαίδευσης των οδηγών σχετικά με τη χρήση τους. Επίσης, μετέφερε το αίτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών να κοινοποιηθεί σε όλους τους συλλόγους αναπήρων πρόγραμμα με τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΘ, τα οποία διαθέτουν υποδομές για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες.