Δεν μπορούσε να πιστέψει ο Διονύσης Σαββόπουλος τον αδόκητο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σκιαγραφώντας με το δικό του γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα, αλλά και τη μοναδικότητα, του συναδέλφου και φίλου του στο δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Δεν  το χωράει το μυαλό μου… Ο Λαυρέντης ήταν συνθέτης πολύ μεγάλων επιτυχιών, και τραγουδιστής, με φωνή όχι ωραία, αλλά γοητευτικά υπέροχη, ισχυρή και εντελώς δική του. Είχε προσωπικότητα ο Λαυρέντης… Έχουμε παίξει μαζί πάρα πολλές νύχτες.  Πολλές φόρες ήταν λίγο σαν μουτρωμένο παΐδι, κι άλλες φόρες ήταν καλόκαρδος καπετάνιος με πλούσιο γέλιο» σχολίασε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι, και οι ταλαντούχοι άνθρωποι σαν τον Λαυρέντη, συνέχισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, κατά βάθος είναι ντροπαλοί κι όταν έρθει η ώρα και τολμήσουν να βγουν έξω και να πουν αυτά που αισθάνονται είναι σαν να τους φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια, όποτε ακουμπάνε είτε σε κάτι που μοιάζει σε θύμο, είτε σε κάτι που μοιάζει με σορολόπ, κατά βάθος όμως είναι ένα μυστήριο της έσω πραγματικότητας.

«Υπάρχει ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ, ο “Μικρός Τιτανικός” σε στίχους του Γκανά. Όταν το είπαμε μαζί ήταν πραγματικά πολύ δυνατό, δεν ήταν σαν να μιλούσε για το ζευγάρι άνδρας – γυναίκα, άλλα σαν να μιλούσε για τον πλησίον, για τη δυσκολία, την επιτυχία ή την αποτυχία, που έχει η σχέση μας γενικά με τον άλλο άνθρωπο».

Όπως επισήμανε ο τραγουδοποιός στον ΣΚΑΪ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «είχε μοναδικότητα και σαν συνθέτης και σαν τραγουδιστής. «Τη φωνή του θα την ακούμε πάντα, και εμείς που συμπορευτήκαμε, και οι νεότεροι που θα ακολουθήσουν. Είναι φωνή αληθινή, υπερήφανη και ελεύθερη. Χάσαμε διακεκριμένο συνάδελφο με όλη τη σημασία της λέξεως» κατέληξε ο κ. Σαββόπουλος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αποχαιρέτησε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που πέθανε σε ηλικία 63 ετών, με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Γεια σου ρε Λαυρέντη! Συνθέτη εσύ μεγάλων επιτυχιών, τραγουδιστή με φωνή όχι ωραία αλλά πολύ γοητευτική και εντελώς δική σου. Παίξαμε πολλές νύχτες μαζί, εσύ και εγώ. Εσύ άλλοτε σαν μουτρωμένο παιδί και άλλοτε σαν καλόκαρδος καπετάνιος με πλούσιο γέλιο», έγραψε ο Διονύσης Σαββόπουλος. «Οι χαρισματικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι σαν και εσένα είναι κατά βάθος ντροπαλοί και όταν τολμήσουν πια, να βγουν έξω και να τα πουν – αισθήματα, σκέψεις, γρατσουνιές – είναι σαν να χάνουν το έδαφος κάτω απ΄τα πόδια τους και τότε πάνε να ακουμπήσουν σε κάτι που μοιάζει με θυμό και άλλοτε με ξεγνοιασιά. Τέλος πάντων», πρόσθεσε ο τραγουδοποιός. «Αιωνίως παρούσα η φωνή σου ρε Λαυρέντη, γιατί είναι αληθινή, περήφανη και ελεύθερη. Ζωή σε εσάς Ελένη, Μαρία Κλάρα, Σωκράτη και σε εσάς καλοί μου ομότεχνοι, διότι χάσαμε έναν διακεκριμένο συνάδελφο, έναν αγαπημένο», ανέφερε. «Γλυκό φθινοπωράκι σου εύχομαι Λαυρέντη μου και σε χαιρετώ», κατέληξε η ανάρτηση του Διονύση Σαββόπουλου.

Γεια σου ρε Λαυρέντη! Συνθέτη εσύ μεγάλων επιτυχιών, τραγουδιστή με φωνή όχι ωραία αλλά πολύ γοητευτική και εντελώς δική…

Posted by Dionysis Savvopoulos on Monday, September 9, 2019