Ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Μάκρης, καθώς το βράδυ, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχει δοθεί εντολή να απογειωθούν εναέρια μέσα και να ενταχθούν στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Στο σημείο της επιχείρησης έσπευσε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου για την ακριβή κατάσταση του πύρινου μετώπου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται σπίτια σε κοντινή απόσταση παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.