Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες, να προκληθούν αντιδράσεις στο νομικό κόσμο και να ζητηθούν εξηγήσεις από τον Άρειο Πάγο για να κινηθεί τελικά ποινική δίωξη σε βάρος του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να παίρνει 30.000 ευρώ από επιχειρηματία.

Ο επίορκος υπάλληλος, που είχε αφεθεί ελεύθερος γιατί η εισαγγελέας έκρινε πως πρέπει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να εντοπιστούν οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του, είναι πλέον επισήμως κατηγορούμενος για εκβίαση και παθητική δωροδοκία. Για τα ίδια αδικήματα διώκονται επίσης οι δυο συνεργοί του με απόφαση της εισαγγελέως και το μόνο που μένει είναι να προσδιοριστεί δικάσιμος ώστε να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο.

Την περασμένη βδομάδα πάντως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε εξηγήσεις για την πορεία της υπόθεσης και όπως διατυπώθηκε αρμοδίως «η απάντηση πώς αφέθηκε ελεύθερος για να βρεθούν άλλα δύο άτομα που φέρονται ως συνεργοί στην υπόθεση, προκειμένου να μη δικαστεί μόνος του και αποσπασματικά ο συλληφθείς στο Αυτόφωρο, αλλά να δικαστούν το ταχύτερο δυνατό όλοι μαζί σε μία ενιαία δίκη», προφανώς κρίθηκε επαρκής.

«Τον εκβίαζαν»

Ο 54χρονος υπάλληλος του ΣΔΟΕ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στην Κέρκυρα, καθώς φέρεται να ζητούσε εκβιαστικά μαζί με 44χρονο συνάδελφό του το ποσό των 30.000 ευρώ από ξενοδόχο της περιοχής, για να «τακτοποιήσουν» φορολογική του υπόθεση.

Ο 54χρονος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να λαμβάνει τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ύστερα από συνδυασμένες ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών είχε καταγγείλει την υπόθεση περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου ο 57χρονος ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, που βρίσκεται στους Παξούς.

Πηγή: capital.gr