Την παρέμβαση του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών, ώστε να λήξει η κατάληψη στον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Δεν μπορεί ένα έργο που έχει όλες τις άδειες και θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο πολίτες, να κολλάει μπροστά σε μία χούφτα ανθρώπους. Οφείλει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Εάν χρειαστεί να πάμε όλοι οι δήμαρχοι να ανοίξουμε το δρόμο για την κατασκευή του έργου», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) με θέμα τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για την απεμπλοκή του έργου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης, από την πλευρά του πρόσθεσε πως θα πρέπει να λάβουν θέση και τα αρμόδια υπουργεία.

Επιπλέον, υποστήριξε πως εξαιτίας των αντιδράσεων για τον ΣΜΑ από κατοίκους και φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης, όλο το πολεοδομικό συγκρότημα απειλείται με «χαράτσι» ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, και Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, οι οποίοι τάχτηκαν υπέρ της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας και αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει ένα τέτοιο έργο όχι μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για τους δημότες, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για επιπλέον μείωση των δημοτικών τελών.