Η Νεφέλη Ορφανού έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 1991 μέσα από τη σειρά του Mega «Το Ρετιρέ» στο ρόλο της Αμαλίας. Από τότε έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους όμως η φαρμακοποιός εκείνης της σειράς την στιγμάτισε.

Η εμφάνισή της, 21 χρόνια μετά, δεν θυμίζει σε τίποτα τη γνωστή «Αμαλία» του «Ρετιρέ».

Σήμερα η ηθοποιός υποδύεται την οικονόμο στο έργο «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» που παίζεται στο θέατρο «Μικρό Παλλάς».

Πρόκειται για μία κλασική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τον οποίο συνεργάζεται πρώτη φορά ως σκηνοθέτη. Η ηθοποιός που υποδύεται την οικονόμο, πιστεύει ότι σήμερα οι κοινωνικές τάξεις έχουν ισοπεδωθεί.

Η Νεφέλη Ορφανού πάντοτε δινόταν ολοκληρωτικά στη δουλειά της, όπως έχει πει. «Σε αυτή τη δουλειά είσαι στο δρόμο από το πρωί μέχρι την άλλη μέρα το πρωί» και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έκανε παιδιά. Γιατί για να κάνεις ένα παιδί, υποστηρίζει, πρέπει να είσαι συνεχώς στο σπίτι, να προσέχεις το παιδί σου και να είσαι σωστή μητέρα.

Όμως, δεν μένει ποτέ μόνη της γιατί έχει μεγάλη οικογένεια που έρχεται και την βλέπει και στο θέατρο αλλά και συναντιούνται για φαγητό και άλλες δραστηριότητες που κάνουν όλοι μαζί.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε για τελευταία φορά στην τηλεόραση στην «Πολυκατοικία». Στη συνέχεια αφοσιώθηκε στο θέατρο. Εργαζόταν πολλές ώρες και κοιμόταν ελάχιστα. Αυτό γινόταν όμως όταν είχε τα σήριαλ. Σήμερα, δεν μπορεί πια γιατί κουράζεται πιο εύκολα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».