6 Δεκεμβρίου 2008. Μία σφαίρα από το όπλο του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, κόβει το νήμα της ζωής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 6 Ιουνίου 2010. 18 μήνες μετά ο αστυνομικός και ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Οι δυο τους μένουν στην Άμφισσα, όπου και πραγματοποιείται η δολοφονία για τη δολοφονία του 15χρονου. Καταρρακωμένη η μητέρα του Αλέξανδρου, Τζίνα Τσαλικιάν, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ακόμη και στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, αλλά και οι 2 ειδικοί φρουροί συνεχίζουν να «πυροβολούν» τον νεκρό γιο της. Η μητέρα του 15χρονου δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Η ψυχολογική κατάστασή της είναι πολύ άσχημη. Τόσο άσχημη που σπάνια εμφανίζεται στο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί στην οδό Βουκουρεστίου. Η ζωή της έχει γίνει ένα καθημερινό δρομολόγιο. Αθήνα – Άμφισσα, Άμφισσα – Αθήνα. Ένας από τους καλύτερους φίλους της Τζίνας Τσαλικιάν που είναι  και εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, μίλησε στη «newsbeast.gr» για την οικογένεια. Τη μητέρα του Αλέξανδρου. Τη δίκη των 2 ειδικών φρουρών αλλά και για το πιο σημαντικό: Την απελευθέρωση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
«Είμαστε απογοητευμένοι»
«Δεν μπορούν να τον αποφυλακίσουν. Πρόκειται για μία εξέλιξη πολύ δυσάρεστη για όλη την οικογένεια. Από τη στιγμή που η δίκη συνεχίζεται, από τη στιγμή που η κοινή γνώμη καταδίκασε αυτόν τον άνθρωπο, είναι αδιανόητο να τον αφήνουν ελεύθερο έστω και με περιοριστικούς όρους. Είμαστε απογοητευμένοι» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου. Για να τονίσει ότι αυτό το γεγονός δείχνει ότι η δίκη που πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες στην Άμφισσα μόνο δίκαιη δε μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το θετικό πάντως, για τον κ. Κωνσταντίνου και κατά συνέπεια και τη μητέρα του παιδιού είναι ότι η οικογένεια κατάφερε ώστε να αποκατασταθεί η μνήμη του παιδιού. «Δεν βρέθηκε κανένας να πει στις μέχρι τώρα ακροαματικές διαδικασίες ότι ο Αλέξης ήταν ταραξίας. Ότι το παιδί μας πέταξε έστω και ένα νεράντζι εναντίον κάποιου. Παρά τις ύβρεις του κ. Κούγια και των 2 δολοφόνων εναντίον του Αλέξανδρου, καταφέραμε να αποκατασταθούν τα όσα ακούστηκαν ότι ο Αλέξης μετείχε σε επεισόδια. Και μπορεί η Πολιτεία να μην έκανε δεκτό το αίτημά μας να γίνει η δίκη στην Αθήνα, προφασιζόμενη δικαιολογίες του τύπου θα γίνουν επεισόδια, όμως εμείς βασιζόμαστε στο τελικό αποτέλεσμα: Την καταδίκη των υπαιτίων για το θάνατο του παιδιού».
Για την οικογένεια αυτό που έχει σημασία πλέον, αφού τόσο η θέλησή τους να γίνει η δίκη στην Αθήνα όσο και η μη αποφυλάκιση των 2 κατηγορουμένων δεν έγιναν δεκτές από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου. Πιστεύουν ότι μέσω της ακροαματικής διαδικασίας και της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου, οι 2 ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. «Έχει αποδειχτεί ότι ο Κορκονέας τράβηξε το όπλο κι έριξε απευθείας στο παιδί. Δεν επρόκειτο για εξοστρακισμό όπως ήθελε η πολιτική αγωγή να κάνει τους ενόρκους και τους λοιπούς στο δικαστήριο να πιστέψουν. Οι θεωρίες του Κούγια είναι μόνο για τα κόμικς».
«Σταθείτε δυνατή»
 
Καθημερινά, όπως μαρτυρά ο κ. Κωνσταντίνου, το τηλέφωνο στο κοσμηματοπωλείο της κυρίας Τσαλικιάν παίρνει… φωτιά. Εκατοντάδες άνθρωποι, απλοί πολίτες, θέλουν να της στείλουν ένα μήνυμα: «Σταθείτε δυνατή. Παλέψτε». Η κυρία Τσαλικιάν πάντως παρά τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει από τον κόσμο δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Ξέρει ότι το παιδί της δεν γυρίζει πίσω αλλά αγωνίζεται για να αποδείξει ότι ο γιος της δολοφονήθηκε. Για να αποδείξει σε όλους πως είναι να χτυπά το τηλέφωνό σου και να ακούς από την άλλη άκρη του ακουστικού μια ψυχρή φωνή να σου λέει: «Το παιδί σας πέθανε». Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο πατέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας.
«Θέλουμε απονομή δικαιοσύνης. Ζήσαμε ένα μαρτύριο το τελευταίο 18μηνο. Από την ημέρα που πέθανε ο Αλέξης μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Όλες μας οι ανησυχίες για τη μη σωστή έκβαση της δίκης αποδείχθηκαν αληθινές. Τώρα ο Κορκονέας αποφυλακίζεται χωρίς κανένας να μπορέσει να το αποτρέψει» αναφέρει με πικρία ο κ. Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορά μόνο την οικογένεια αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία συμπαρίσταται από την ημέρα της δολοφονίας του νεαρού μέχρι σήμερα στην κυρία Τζίνα Τσαλικιάν.