Προβληματισμό και αντιδράσεις έχουν δημιουργήσει οι ελλείψεις στο Γενικό Νοσοκομείο του νομού Ρεθύμνου, σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΣΥ που υπηρετούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι γιατροί, μετά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, κάνουν λόγο για αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση ενώ ζητούν το πάγωμα του «νέου οργανισμού» του νοσοκομείου, που γνωστοποιήθηκε παραμονή πρωτοχρονιάς οπότε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

«Ο τόπος μας βρίσκεται σε βαθιά υγειονομική κρίση με ορατές αλλά και ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες για τις επόμενες γενιές. Η χώρα μας μέσα σε δυο χρόνια χάνει κατακτήσεις δεκαετιών και εντάσσεται πλέον στη λίστα των υπανάπτυκτων κρατών» τονίζουν οι γιατροί υπογραμμίζοντας πως «η καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας προσλαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις με σημαντικές ελλείψεις και κακή ποιότητα υλικών».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ακόμη πως «η κατάρρευση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αυτές τις μέρες οδηγεί σε απόγνωση τους ασθενείς, οι οποίοι περιφέρονται σαστισμένοι στα δημόσια νοσοκομεία».

Με απόφαση της συνέλευσης ζητείται από το υπουργείο η επανεξέταση του «νέου οργανισμού», η πρόσληψη προσωπικού, έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε υλικά και η καταβολή των δεδουλευμένων καθώς επίσης και η δωρεάν λειτουργία απογευματινών ιατρείων για ανασφάλιστους πολίτες.