Τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα την απόσυρση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), με την οποία ζητείται ακύρωση διατάξεων που ορίζουν ως ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο τα 6,70 ευρώ μεικτά, συνέχισαν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).
Οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση για την προσφυγή της ΟΕΦΕ, η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι ο στρατηγικός στόχος των φροντιστηριαρχών προκειμένου να οδηγηθούν οι εργασιακές σχέσεις των μισθωτών εκπαιδευτικών σε πλήρη απορρύθμιση.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ, Γεώργιος Γεωργιάδης, οι φροντιστηριάρχες απαιτούν με την προσφυγή τους την κατάργηση των διατάξεων του 2016, που ορίζουν το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών στις 21 ώρες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση ωρομισθίων, εργοδοτικών εισφορών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων (ενσήμων) των υπαλλήλων καθηγητών «άρα να πέσει το ωρομίσθιο στα 3,5 μεικτά».
Τρία μέλη της διοίκησης του ΣΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζητήθηκε και συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Οι μισθωτοί εκπαιδευτικοί μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έως και τις 19/03, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ.