Πολλές συζητήσεις προκαλεί στον Τύρναβο η «εξαφάνιση» ενός ιερέα από εκκλησία της πόλης, με υπόνοιες για υπεξαίρεση χρημάτων και ιερών εικόνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εν λόγω ιερέας ήταν γνωστός για τις πράξεις του στην τοπική κοινωνία, όμως μόνο πρόσφατα άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του, μετά την ανάληψη της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου από τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι υπάρχει έλλειμμα στην ενορία που αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσιάζουν από την φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Μια εξ αυτών μάλιστα έχει ιδιαίτερη αξία για την ηγεσία της Μητρόπολης.

Στον ιερέα δόθηκε προθεσμία ώστε να παραδώσει κλειδιά του σπιτιού στο οποίο διέμενε στο κέντρο του Τυρνάβου και ανήκει στη Μητρόπολη, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, και τότε η Μητρόπολη άνοιξε το σπίτι και βρήκε κάποιες από τις εικόνες που απουσίαζαν από την εκκλησία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν έχουν επιστραφεί ούτε τα χρήματα ούτε οι εικόνες και η Μητρόπολη που είναι ενήμερη για την όλη κατάσταση φέρεται αποφασισμένη με την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας να παραδώσει όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθούν και εφόσον προκύπτουν ποινικές ευθύνες να αποδοθούν.