Χωρίς νερό έμειναν σήμερα, για περισσότερο από πέντε ώρες, πολλές περιοχές του δήμου Ακρωτηρίου στα Χανιά. Συνεχείς διακοπές ρεύματος προκάλεσαν βλάβη στο αντλιοστάσιο του Ο.Α.ΔΥ.Κ., που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας άρχισαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Το αντλιοστάσιο διέκοπτε τη λειτουργία του και ξανάρχιζε με την επαναφορά του ρεύματος. Εξαιτίας αυτής της διαδικασίας προκλήθηκε βλάβη και η παροχή νερού σταμάτησε σε δεκάδες σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα στο Ακρωτήρι. Τεχνικοί του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, αντικατέστησαν την αντλία και έτσι το μεσημέρι το αντλιοστάσιο τέθηκε και πάλι σε λειτουργία.

Ο δήμαρχος Ακρωτηρίου επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος και του έκανε γνωστό ότι θα διατεθούν 30.000 ευρώ για να γίνει ο εκσυγχρονισμός.

Το αντλιοστάσιο του ΟΑΔΥΚ κατασκευάστηκε πριν από είκοσι χρόνια και σήμερα οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Ανάλογο πρόβλημα με αυτό που παρουσιάστηκε χθες, είχε σημειωθεί και πριν δεκαπέντε ημέρες. Τότε η βλάβη είχε αποκατασταθεί προσωρινά.

Η πολύωρη διακοπή νερού στο δήμο Ακρωτηρίου προβλημάτισε τα στελέχη του Ο.Α.ΔΥ.Κ. που το μεσημέρι συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού. Όπως τονίστηκε απαιτείται εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση.