Ενεργοποιήθηκαν οι δύο θυγατρικές εταιρείες του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) μετά τη συγκρότηση σε σώμα των διοικητικών τους συμβουλίων.

Πρόεδρος της εταιρείας «Ναυσόλπ ΑΕ» θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, και διευθύνων σύμβουλος ο μηχανολόγος-μηχανικός, κ. Απόστολος Σίγουρας, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων και έργων και συστημάτων ανασχεδιασμού στρατηγικής. Ως μέλη του ΔΣ, ορίστηκαν ο κ. Σπύρου Δημήτριος, επιστ. πληροφορικής, διευθυντής του ΟΛΠ ΑΕ, ο κ. Παπαηλίας Νικόλαος, δικηγόρος, η κ. Φωκά Ελένη, ναυπηγός, ο κ. Θεοδώρου Παναγιώτης, σύμβουλος διοίκησης επιχειρήσεων και μάρκετινγκ και ο κ. Λαζάρου Παναγιώτης, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος. Το ΔΣ θα συμπληρωθεί αργότερα με εκπρόσωπο των επιχειρηματιών και των εργαζομένων της Ν.Ζ. Πειραιά.

Στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση του πρώτου ΔΣ, ο κ. Ανωμερίτης τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία στρατηγικού φορέα για τη ζώνη. «Μέσα σ’ ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι η πολύπειρη, αλλά και πολύπαθη Ζώνη μπορεί να ξαναγίνει δημιουργική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην εταιρεία «Logistics ΟΛΠ ΑΕ», πρόεδρος θα είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Νίκος Μουστάκης και διευθύνων σύμβουλος, ο κ. Γεώργιος Νικολούλιας, μηχανολόγος μηχανικός, ανώτατο στέλεχος διοίκησης ξένων εταιριών. Ως μέλη του ΔΣ, ορίστηκαν ο κ. Καράκος Γαβριήλ, διευθυντής προμηθειών ΟΛΠ ΑΕ, ο κ. Προβατόπουλος Κωνσταντίνος, σύμβουλος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η κ. Βαλσάμη Ισμήνη, διεθνολόγος, ο κ. Νάκης Νικόλαος, δικηγόρος και ο κ. Κοΐνης Αθανάσιος, επιστήμων πληροφορικής.

Και οι δύο εταιρίες θα εγκατασταθούν προσωρινά στα κτήρια του ΟΛΠ ΑΕ, μέχρι την οριστικοποίηση των τελικών επιχειρησιακών τους σχεδίων.