Εμπνευσμένη από την υψηλή γαστρονομία, η Nespresso δημιουργεί τον Crealto, την πρώτη Εκλεκτή Ποικιλία Nespresso Limited Edition που στηρίχτηκε σε μία ιδέα από τεχνική μαγειρέματος.

Με τον Crealto, η Nespresso αποδεικνύει ακόμα μια φορά την ασίγαστη αναζήτησή της για νέες εμπειρίες καφέ, που σε αυτή την περίπτωση εμπνέεται από την Υψηλή Γαστρονομία και πιο συγκεκριμένα τη συνάντηση μεταξύ δύο ειδικών.

Ο Crealto είναι ο καρπός της συνάντησης μεταξύ ενός από τους Εδικούς Καφέ της Nespresso, του Alexis Rodriguez και του βραβευμένου με αστέρι «Michelin» σεφ Mauro Colagreco, οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη για υψηλής ποιότητας προϊόντα και την επιθυμία για δημιουργία. Το πάθος του Alexis Rodriguez για δημιουργία άντλησε έμπνευση από τις τεχνικές μαγειρικής του Mauro Colagreco και δημιούργησε αυτή την νέα ποικιλία.

Ο Crealto καβουρδίζεται αργά σε χαμηλή θερμοκρασία σύμφωνα με μία ιδέα που προήλθε από την τεχνική της γαστρονομίας. Στη Γαστρονομία, το αργό καβούρδισμα χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να εξαχθούν τα αρώματα και να επιτύχουμε γλυκιά γεύση ως αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα του αργού καβουρδίσματος σε μια Εκλεκτή Ποικιλία Nespresso είναι ένας καφές με Ένταση 8 που αποκαλύπτει νότες καβουρδισμένου οι οποίες είναι απρόσμενα ολοκληρωμένες και έχουν εξαιρετική διάρκεια. Ο συνδυασμός του Crealto με γάλα ενισχύει τις χαρακτηριστικές του νότες καλοψημένου καφέ που διαρκούν στον ουρανίσκο.

Ο σχεδιασμός της κάψουλας και της συσκευασίας αντλεί την έμπνευσή του από τον κόσμο της γαστρονομίας & τον τρόπο που οι chefs διακοσμούν τα πιάτα τους.

Ανακαλύψτε τον Crealto από το Σεπτέμβριο του 2012 στις Nespresso Boutiques, στο www.nespresso.gr και μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών (800 11 71 300 & 210 67 71 300).

Mauro Colagreco
Chef με αστέρι Michelin

Ένα ανερχόμενο αστέρι της εκλεκτής κουζίνας, Ο ιταλικής & αργεντίνικης καταγωγής Mauro Colagreco διακρίνεται για την εκπληκτική δημιουργικότητα του αλλά και την εξαιρετική χρήση των υλικών. Το 2012, τιμήθηκε με ένα δεύτερο αστέρι Michelin για τη σύγχρονη και ευρηματική μαγειρική του στο εστιατόριο του Le Mirazur στο Menton, στην Κυανή Ακτή. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας του απένειμε το τιμητικό τίτλο «Chevalier des Arts et des Lettres» για τη συμβολή του στη γαλλική γαστρονομία.

Ο Mauro επέλεξε την μαγειρική ως μέσο έκφρασης στην Αργεντινή, την πατρίδα του, όπου και μεγάλωσε σε μια οικογένεια που πάντα καλλιεργούσε την ατμόσφαιρα καλού φαγητού. Με πάθος για τα ταξίδια, διέσχισε τη χωρά του, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, όπου ανακάλυψε διαφορετικές γεύσεις και γαστρονομικές παραδόσεις.

Το 2006 ο Mauro Colagreco ανέλαβε το εστιατόριο «Le Mirazur» όπου έξι μήνες αργότερα, πέτυχε την αναγνώριση του Gault Millau με το βραβείο της Revelation of the Year (Αποκάλυψης του Έτους), και μόλις δέκα μήνες μετά ακολούθησε το πρώτο αστέρι του στον οδηγό Michelin. Το 2008-2009 είχε αναγνωριστεί για άλλη μια φορά από το Gault Millau, όταν τιμήθηκε με το βραβείο του «Chef of the Year» ( Σεφ της Χρονιάς). Το 2012, to Mirazur επιλέχθηκε ως το 24ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη San Pellegrino.

Αποφασισμένος να συνεχίζει να μαθαίνει και να ανακαλύπτει, ο Mauro έχει αναπτύξει ένα δημιουργικό στυλ γαστρονομίας, συνδυασμένο με τα καλύτερα της μεσογειακής κουζίνας. Ο Mauro έχει καταφέρει να εκφράζεται πλήρως μέσα στο μαγευτικό τοπίο του Le Mirazur.

«Η Συνάντηση μου με τη Nespresso μου επέτρεψε να αντιμετωπίσω τους διάφορους παραλληλισμούς μεταξύ του κόσμου της γαστρονομίας και του καφέ, όπως η σημασία της ποιότητας των συστατικών, οι τεχνικές, η ακρίβεια και το πάθος σας, και τις δημιουργικές διαδρομές που διερευνάτε στην αναζήτηση νέων εμπειριών γεύσεως », δήλωσε ο Mauro Colagreco. «Ήταν συναρπαστικό όταν ανακαλύψαμε ότι η τεχνική του μακρού και αργού ψησίματος που χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τη δημιουργία του Crealto».

Alexis Rodriguez
Ειδικός του Πρασίνου Καφέ, Nestlé Nespresso Α.Ε

O Κολομβιανός, Alexis Rodriguez, είναι o Ειδικός του Πράσινου Καφέ στη Nestlé Nespresso S.A. και υπεύθυνος για την ανάπτυξη προϊόντων Nespresso και τον Ποιοτικό Έλεγχο. Ο κύριος ρόλος του είναι η συνεχής αναζήτηση για τη δημιουργία νέων Εκλεκτών Ποικιλιών Nespresso. Επιπλέον, ο Alexis Rodriguez είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό και τη διατήρηση των ποιοτικών κριτηρίων για τον πράσινο καφέ που η Nespresso χρησιμοποιεί στο AAA Sustainable Quality Program της. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ των Κέντρων Παραγωγής Nespresso στην Ελβετία και των χωρών όπου παράγεται ο καφές.

Έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια, όλη την καριέρα του, αποκλειστικά και απόλυτα αφιερωμένος στον καφέ – από το φυτό μέχρι το ρόφημα. Πριν την ένταξή του στη Nestle Nespresso S.A. το 1999, ο Alexis Rodriguez πέρασε επτά χρόνια ως επικεφαλής του Ελέγχου Ποιότητας για την Federacion Nacional de Cafeteros de Columbia, όπου ίδρυσε ένα εργαστήριο συσχέτισης για την οργάνωση στο Βέλγιο.

«Στη Nespresso πάντα αναζητούμε καινοτόμους τρόπους για να εκπλήσσουμε τα μέλη του Nespresso Club με μοναδικές ανακαλύψεις που αποκαλύπτουν νέες εμπειρίες αισθήσεων», σχολίασε ο Alexis Rodriguez.

«Κατά καιρούς έχουμε συνεργαστεί με τους καλύτερους σεφ του κόσμου, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές συνέργιες μεταξύ της Nespresso και του κόσμου της υψηλής γαστρονομίας. Για πρώτη φορά όμως δημιουργήσαμε μια Εκλεκτή Ποικιλία Limited Edition που στηρίχτηκε σε μια μαγειρική τεχνική. Εμπνευστήκαμε από το δημιουργικό πνεύμα και τις εφευρετικές γαστρονομικές τεχνικές του Mauro, με αποτέλεσμα την μοναδική γεύση του Crealto».